Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Beleidsplan 2021-2024

Het beleidsplan 2021-2024 van de Vlaamse Tafeltennisliga werd volledig uitgewerkt volgens de richtlijnen van Sport Vlaanderen. In het beleidsplan vinden we alle doelstellingen en acties die we als federatie willen uitvoeren in de komende vier jaar. Voor het eerst kiezen we er ook voor om dit visueel voor te stellen. Tweewekelijks focussen we ons op één specifiek domein. Deze keer komt het beleidsdomein “Competitie jeugd” aan bod.

De hoofddoelstelling voor dit beleidsdomein is:

Het aantal jeugdploegen in de jeugdinterclub verhogen met 4 % door te streven naar een volwaardige jeugdcompetitie in elke provincie.

Hoe willen we dit bereiken:

- Organiseren competitie U18 met jaarlijkse stijging van 1 % van het aantal ingeschreven ploegen.

Update: In september 2021 starten we hopelijk met een interclubseizoen dat we deze keer wel volledig kunnen afwerken. Een interclub competitie voor u18 in elke provincie is een minimumdoelstelling. Een op maat gerichte jeugdinterclub u18, daar waar mogelijk met verschillende niveau reeksen. In sommige provincies zijn de inschrijvingen nog lopende, waardoor we nog geen totaal beeld kunnen schetsen. 1 provincie start met gelijk aantal ploegen als afgelopen seizoen, 2 provincies starten met iets minder ploegen. Er zijn tot hiertoe 99 ploegen ingeschreven voor de interclub u18 of u21.

- Organiseren competitie U12 met jaarlijkse stijging van 1 % van het aantal ingeschreven ploegen.

Update: Bij de u12 is het doel een beetje gelijkaardig. Ook hier is een interclub specifiek voor u12 in alle provincies de minimum doelstelling. De klemtoon ligt daarbij op laagdrempeligheid, met kleine ploegjes van 2 tegen 2, waarbij meerdere ontmoetingen op 1 dag een optie zijn. In sommige provincies zijn de inschrijvingen nog lopende, waardoor we nog geen totaal beeld kunnen schetsen. Twee provincies starten met iets minder ploegen dan vorig seizoen. Er zijn tot hiertoe 14 ploegen ingeschreven voor de interclub u12.

Hieronder een overzicht van alle domeinen die binnen de VTTL-werking centraal staan:

Clubondersteuning
Heren en dames
Competitie jeugd
Fiscaliteit
G-sport werking
Informatica toepassingen
Jeugdsportproject
Laagdrempelig project
Landelijke evenementen
Landelijke kampioenschappen
Medisch en ethisch sporten
Partners
Provinciale jeugdwerking
Recreatieve werking
Scheidsrechters
Sportkampen
Topsportbeleid
Trainers