Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Beleidsplan 2021-2024

Het beleidsplan 2021-2024 van de Vlaamse Tafeltennisliga werd volledig uitgewerkt volgens de richtlijnen van Sport Vlaanderen. In het beleidsplan vinden we alle doelstellingen en acties die we als federatie willen uitvoeren in de komende vier jaar. Voor het eerst kiezen we er ook voor om dit visueel voor te stellen. Tweewekelijks focussen we ons op één specifiek domein. Deze keer komt het beleidsdomein “Provinciale jeugdwerking” aan bod.

De hoofddoelstelling voor dit beleidsdomein is:

Tegen eind 2024 bestaan de provinciale kernen uit 70 jeugdspelers, verdeeld over de 5 provincies.

Zoals u kan zien in de afbeelding is een brede basis met aandacht voor instroom bij de benjaminwerking daarvoor van belang, opgevolgd door een meer op niveau gerichte selectieve u12-werking.

Hoe willen we dit bereiken:

- De participatie verhogen in provinciale benjaminwerking (U9) met als doel in totaal over alle provincies heen minimaal 35 benjamins te hebben in de werking. Een sensibilisering van de detectie en clubondersteuning om dit te bereiken.

Update: Momenteel ligt de benjaminwerking door de Covid situatie nog stil. Er wordt bekeken wanneer we die best opstarten. Voor startende benjamins speelt een duurzame benjaminwerking in de clubs een cruciale rol. Het is niet de bedoeling om deze spelertjes meteen uit hun thuisomgeving weg te halen. Provinciale benjamintrainers zullen daarentegen maandelijks bij de basis in een andere club langskomen. Samen met de clubtrainer zal de provinciale benjamintrainer de benjaminsessie verzorgen, met als doel scouting en clubondersteuning. 3x per jaar zal de provinciale benjamintrainer ook een centrale club-overschrijdende sessie organiseren, waarop de meest gemotiveerde en getalenteerde benjamins uit alle clubs samenkomen. Deze centrale benjaminsessies dienen als springplank naar de provinciale u12 trainingen.

- De participatie van de provinciale kernen U12 verhogen, zodat meer geklasseerde spelers aanwezig zijn in de kernen. Een sensibilisering op kwaliteit in de training met ondersteuning vanuit de federatie door aanbod van trainingsprogramma's.

Update: De provinciale trainingen u12 zijn terug opgestart in februari 2021, na een stilstand door de Covid situatie. Deze gaan nu door op een wijze die voldoet aan de maatregelen, waarbij voornamelijk het mengen van bubbels wordt vermeden en met een maximum aantal toegelaten spelers per training. Bij de provinciale u12 werking ligt de klemtoon al meer op kwaliteit en niveau van de spelers in tegenstelling tot de benjaminwerking die meer op participatie en kwantiteit berust. Daarom zal ook enkel geteld worden hoeveel geklasseerde spelers er in de provinciale u12 kernen zitten. Bedoeling is om tegen 2024 35 geklasseerde spelers te hebben verspreid over de provincies.

- Organiseren van weekstages voor de beste spelers tijdens schoolvakanties.

Update: De beste spelers uit alle provinciale kernen worden jaarlijks meermaals uitgenodigd voor weekstages. Door de Covid maatregelen kon de Krokusstage niet met overnachting in Aarlen doorgaan, maar werd ze vervangen door dagstages in verschillende provincies, weliswaar enkel voor de VTTL kern om aan de maatregelen te kunnen voldoen. Eenzelfde scenario zal zich afspelen voor de Paasstage. Afhankelijk van de evolutie van de maatregelen staan verder nog op de planning een Zomerstage in Aarlen en een Kerststage in Merelbeke. De Kerststage is jaarlijks voorbehouden voor de VTTL kern en de 3 stages in Aarlen zijn voor een bredere groep van provinciale spelers.

 

Hieronder een overzicht van alle domeinen die binnen de VTTL-werking centraal staan:

Clubondersteuning
Competitie heren en dames
Competitie jeugd
Fiscaliteit
G-sport werking
Informatica toepassingen
Jeugdsportproject
Laagdrempelig project
Landelijke evenementen
Landelijke kampioenschappen
Medisch en ethisch sporten
Partners
Provinciale jeugdwerking
Recreatieve werking
Scheidsrechters
Sportkampen
Topsportbeleid
Trainers

LOGO SPORT VLAANDEREN