Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Bijscholing

VTTL-congres voor trainers en bestuurders 2019

Op zaterdag 27 april 2019 wordt het 7de VTTL-congres voor trainers en bestuurders georganiseerd in Sport Vlaanderen Netepark Herentals.

 

Bijscholing door Ferenc Karsai op Dag van de Trainer 2018

Op 15.12.2018 te Gent verzorgt Ferenc Karsai, voormalig coach van Werner Schlager en huidig coach van de Cedric Nuytinck en andere seniors van de VTTL, een bijscholing over de evolutie in tafeltennis en hoe dit te gebruiken in coaching.

Korte inhoud:

  1. Development of the TT technics
  2. Modifications in the TT rules
  3. Tactics and rules
  4. Behavior of the coach during the game
  5. Mental preparation before the game

Schrijf je hier in

VTTL-congres voor trainers en bestuurders 2018

Op zaterdag 28 april 2018 wordt het 6de VTTL-congres voor trainers en bestuurders georganiseerd in Sport Vlaanderen Netepark Herentals.

Voormiddag:

Voor de bestuurders: Communicatieplan in de sportclub

Als clubbestuur onderneem je heel wat acties om je club in de kijker te plaatsen: wekelijkse wedstrijden waar je toeschouwers naartoe wil lokken, het jaarlijkse sportfeest om je omgeving warm te maken voor je sport, het jaarlijkse eetfestijn om inkomsten te genereren… Communicatie is een essentieel onderdeel van dergelijke initiatieven!

Net zoals de algemene werking van je sportclub, moeten ook de communicatieacties gestructureerd worden. Deze bijscholing begeleidt je club bij het opstellen van een communicatieplan om van dergelijke initiatieven een succes te maken. Je krijgt instrumenten en praktische tips aangereikt die je helpen om de communicatie in je club te structureren.

Voor de trainers: Service training door Craig Bryant

Service specialist Craig Bryant komt alle tips en trics vertellen over een goede opslag. Deze sessie is echt niet te missen!

Namiddag:

Voor de bestuurders en de trainers: Organisatie van de clubwerking en enkele projecten van de VTTL voor clubwerking

Een 3-tal clubs komen hun werking toelichten waarbij o.a. volgende topics aan bod komen: ledenaantallen (evolutie), lokaal (historiek), bestuur en commissies, financiën (kosten, opbrengsten, sponsors), jeugdwerking (vanaf welke leeftijd, aantal trainingen, doelgroepen, aantal trainers, …), G-sport, recreanten, senioren, werking competitie

De VTTL overloopt enkele topics van hun werking: aansluitingen en verzekeringen, multimove, King Pong, Beertje Ping, G-sport, jeugdsport(project).

Alle info vind je hier

Inschrijven kan via dit formulier.

 

VTTL-congres voor trainers en bestuurders 2017

 

Op zaterdag 22 april 2017 werd het 5de VTTL-congres voor trainers en bestuurders georganiseerd in Sport Vlaanderen Netepark Herentals.

Voor de bestuurders hadden we een sessie voorzien rond vrijwilligers. Binnen deze sessie werden een aantal succesfactoren bekeken die je kan meenemen naar je sportclub. De syllabus kan aangevraagd worden bij Jo Willems.

Voor de trainers was er een praktijksessie i.v.m. trainingen voor benjamins en jonge kinderen. Hoe zet je de stap van multimove naar echte jeugdtrainingen of hoe maak je de trainingen aantrekkelijk voor spelertjes van 6-7 jaar? De syllabus en de link naar de video's kan aangevraagd worden bij Jo Willems.

Een overzicht van de presentaties van de vorige jaargangen vind je terug bij publicaties

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar