Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Bijscholing

VTTL-congres voor trainers en bestuurders 2020 (afgelast)

Het congres van zaterdag 25 april wordt afgelast.

Op zaterdag 25 april wordt het 8ste VTTL-congres voor trainers en bestuurders georganiseerd in Sport Vlaanderen Gent.

Voormiddag:

Voor de bestuurders hebben we gekozen voor het volgende onderwerp: Delegeren kun je leren. Ook in de sportclub. "Wat jezelf doet, doe je meestal beter" is een bekende uitspraak. Dat is net wat een vrijwilliger typeert. "Zelf doen" kent echter grenzen. Deze sessie zoomt in op hoe je zaken beter kan organiseren door enerzijds beter te plannen en anderzijds te delegeren. Je krijgt concrete tips om je tijd als clubbestuurder efficiënter en effectiever in te zetten. Tijdens de sessie bekijken we samen het volledige takenpakket dat jij hebt als vrijwilliger en gaan we aan de slag. Op het einde van deze sessie heb je nieuwe inzichten verworven binnen je takenpakket in de club en ben je in staat met enkele eenvoudige tips andere mensen te betrekken, door te delegeren. Bovenal ga je tijd winnen die je kan investeren in andere zaken die je ook graag doet.

Voor de trainers zijn we ingegaan op een vaak terugkerende vraag i.v.m. "materiaalspelers". Hiervoor hebben we Luc Janssen uitgenodigd. Luc heeft onlangs een bedrijf opgericht voor het opleiden en begeleiden van tafeltennistrainers. Hij heeft als coach o.a. Michel De Boer, Rajko Gommers en Koen Hageraats begeleid. Daarnaast is hij gedurende een 10-tal jaar voorzitter geweest van de VVTT (Vereniging van Tafeltennistrainers in Nederland. Op de sessie op ons congres zal hij het hebben over: Spelen met en spelen tegen "materiaal" (korte noppen, (half)lange noppen, (half)lange noppen zonder spons (OX) en antitopspin.

Namiddag:

In de namiddag is er een gezamenlijke sessie voor trainers en bestuurders waarbij we Tom Faes hebben uitgenodigd. Tom werkte in het verleden als trainer voor de VTTL. De voorbije jaren ontwikkelde hij zich tot consultant en coach van managers en teams binnen de bedrijfswereld. Naast de projecten in de bedrijfswereld, begeleidt hij ook tafeltennissers op mentaal vlak waarbij hij gebruik maakt van zijn mix aan ervaring. Tijdens deze sessie zal je een eerste kennismaking krijgen over de manier waarop je de mentale begeleiding van tafeltennissers kan aanpakken en zal er dieper ingegaan worden op het punt per punt spelen en het belang van een growth mindset. Je krijgt ook handvaten mee om direct mee aan de slag te gaan.

VTTL-congres voor trainers en bestuurders 2019

Op zaterdag 27 april 2019 wordt het 7de VTTL-congres voor trainers en bestuurders georganiseerd in Sport Vlaanderen Netepark Herentals.

Alle info vind je  hier

Bijscholing door Ferenc Karsai op Dag van de Trainer 2018

Op 15.12.2018 te Gent verzorgt Ferenc Karsai, voormalig coach van Werner Schlager en huidig coach van de Cedric Nuytinck en andere seniors van de VTTL, een bijscholing over de evolutie in tafeltennis en hoe dit te gebruiken in coaching.

Korte inhoud:

  1. Development of the TT technics
  2. Modifications in the TT rules
  3. Tactics and rules
  4. Behavior of the coach during the game
  5. Mental preparation before the game

Schrijf je hier in

VTTL-congres voor trainers en bestuurders 2018

Op zaterdag 28 april 2018 wordt het 6de VTTL-congres voor trainers en bestuurders georganiseerd in Sport Vlaanderen Netepark Herentals.

Voormiddag:

Voor de bestuurders: Communicatieplan in de sportclub

Als clubbestuur onderneem je heel wat acties om je club in de kijker te plaatsen: wekelijkse wedstrijden waar je toeschouwers naartoe wil lokken, het jaarlijkse sportfeest om je omgeving warm te maken voor je sport, het jaarlijkse eetfestijn om inkomsten te genereren… Communicatie is een essentieel onderdeel van dergelijke initiatieven!

Net zoals de algemene werking van je sportclub, moeten ook de communicatieacties gestructureerd worden. Deze bijscholing begeleidt je club bij het opstellen van een communicatieplan om van dergelijke initiatieven een succes te maken. Je krijgt instrumenten en praktische tips aangereikt die je helpen om de communicatie in je club te structureren.

Voor de trainers: Service training door Craig Bryant

Service specialist Craig Bryant komt alle tips en trics vertellen over een goede opslag. Deze sessie is echt niet te missen!

Namiddag:

Voor de bestuurders en de trainers: Organisatie van de clubwerking en enkele projecten van de VTTL voor clubwerking

Een 3-tal clubs komen hun werking toelichten waarbij o.a. volgende topics aan bod komen: ledenaantallen (evolutie), lokaal (historiek), bestuur en commissies, financiën (kosten, opbrengsten, sponsors), jeugdwerking (vanaf welke leeftijd, aantal trainingen, doelgroepen, aantal trainers, …), G-sport, recreanten, senioren, werking competitie

De VTTL overloopt enkele topics van hun werking: aansluitingen en verzekeringen, multimove, King Pong, Beertje Ping, G-sport, jeugdsport(project).

Alle info vind je hier

Inschrijven kan via dit formulier.

 

VTTL-congres voor trainers en bestuurders 2017

 

Op zaterdag 22 april 2017 werd het 5de VTTL-congres voor trainers en bestuurders georganiseerd in Sport Vlaanderen Netepark Herentals.

Voor de bestuurders hadden we een sessie voorzien rond vrijwilligers. Binnen deze sessie werden een aantal succesfactoren bekeken die je kan meenemen naar je sportclub. De syllabus kan aangevraagd worden bij Jo Willems.

Voor de trainers was er een praktijksessie i.v.m. trainingen voor benjamins en jonge kinderen. Hoe zet je de stap van multimove naar echte jeugdtrainingen of hoe maak je de trainingen aantrekkelijk voor spelertjes van 6-7 jaar? De syllabus en de link naar de video's kan aangevraagd worden bij Jo Willems.

Een overzicht van de presentaties van de vorige jaargangen vind je terug bij publicaties

LOGO SPORT VLAANDEREN