Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

G-sport

G-sportsubsidies aanvragen bij Sport Vlaanderen

Tot 30 september kunnen sportclubs met een G-werking bij Sport Vlaanderen subsidies voor G-sport aanvragen voor een beginnende of duurzame G-sportwerking en laagdrempelige of internationale G-sport-evenementen.

Voor concrete vragen, kan je best rechtstreeks contact opnemen met een van de G-sportconsulenten van Sport Vlaanderen

Opstartende clubwerking voor G-sporters

Wie nog maar net gestart is met een G-sportclubwerking of wie van plan is om een G-sportclub of een G-sportclubwerking op te starten, kan via Sport Vlaanderen een extra duwtje in de rug krijgen. Alle info vind je in het subsidiereglement ‘Opstartende sportclubwerking’. De leidraad kan je helpen bij het voorbereiden van jouw dossier. Je kan een dossier indienen tot 31/01/2018.

Info i.v.m. opstartende clubwerking voor G-sporters 

Activiteiten voor G-sporters

TTC Zele organiseert een G-tafeltennistornooi

Op 3 maart 2018 organiseert TTC Zele haar 5de G-tornooi tafeltennis voor spelers met fysieke en/of mentale beperking.

Meer info vind je op de Affiche en de   Uitnodiging

TTC Sterke Stut Oosterzele organiseert een G-tafeltennistornooi

Op zondag 19 november organiseerde Sterke Stut Oosterzele zijn 1ste G-tafeltennistornooi.

Bijscholing VTS-plus: omgaan met G-sporters

Actief in jouw sport? Als begeleider in je sportclub, sporter, student LO, Aspirant-Initiator, Initiator, Instructeur B, Trainer B, Trainer A... Iedere sportbegeleider is welkom!
Je maakt kennis met de G-sportstructuur in Vlaanderen, met de principes van aangepaste bewegingsactiviteiten (toegankelijkheid, communicatie,..) en met het voor de G-sport typerende classificatiesysteem.
Aan de hand van concrete begeleidingstips, praktische oefeningen, videomateriaal en veel interactie leer je omgaan met sporters met een auditieve, fysieke, psychische, verstandelijke of visuele handicap.

https://www.sport.vlaanderen/VTS-bijscholing?activiteitId=57195#

Als je dit volgt dan komt dat op jouw persoonlijke fiche met kwalificaties en bijscholingen bij de VTS en ook op jouw persoonlijke fiche in de ledendatabank van de VTTL. Gezien de laatste jaren en ook in de toekomst vanuit de overheid veel op deze doelgroep wordt ingezet, misschien wel interessant om te doen.

Samenwerking met revalidatiecentrum Inkendaal

Vanaf 24 november tot 12 april werd er in het revalidatiecentrum Inkendaal in Vlezenbeek 2-wekelijks initiatie tafeltennis gegeven voor G-sporters. Dit is een samenwerkingsverband tussen de VTTL, revalidatiecentrum Inkendaal en de G-sport afdeling van Vlaams-Brabant. Volgende VTTL-clubs zullen hier ook aan meewerken: TTC Den Hoek, TTC Galmaarden, TTC Lembeek en TT Groot-Bijgaarden. Meer info vind je in de folder:  G-tafeltennis in Inkendaal

Tornooien G-sporters

Verslagen tornooien

Selecties 

Info i.v.m. G-sporters

G-sport in de media 

Tips i.v.m. lesgeven aan sporters met een beperking (Vlabus)

 

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar