Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Beleidsplan 2021-2024

Het beleidsplan 2021-2024 van de Vlaamse Tafeltennisliga werd volledig uitgewerkt volgens de richtlijnen van Sport Vlaanderen. In het beleidsplan vinden we alle doelstellingen en acties die we als federatie willen uitvoeren in de komende vier jaar. Voor het eerst kiezen we er ook voor om dit visueel voor te stellen. Tweewekelijks focussen we ons op één specifiek domein. Deze keer komt het beleidsdomein “Clubondersteuning” aan bod. 

De hoofddoelstelling voor beleidsdomein “Clubondersteuning” is:

Onze clubbestuurders ondersteunen door middel van communicatiemiddelen en bijscholingen waarbij we peilen naar de tevredenheid van onze clubs omtrent onze manier van communiceren. Tegen eind 2024 hopen we op een minimale tevredenheid van minstens 70 %.

Hoe willen we dit bereiken:

- Het creëren van een rechtstreekse link tussen de VTTL en de clubs. Jaarlijks hopen we minstens 15 clubs te bezoeken. 
Update: De medewerkers van de federatie zijn dagelijks bereikbaar voor de clubs via mail en telefoon. Vanaf juni 2021 wordt het inplannen van clubbezoeken opgestart met de medewerking van iedere provincie. Uiteraard zal dit afgetoetst worden aan de geldende veiligheidsmaatregelen. 

- Het opmaken van een FAQ-lijst met meest gestelde vragen op website. Tegen eind 2024 willen we een uitgebreide lijst met minstens 35 vragen en antwoorden publiceren.
Update: De federatie verzamelt momenteel de meest gestelde vragen en zal deze in een document gieten. Er wordt eveneens bekeken hoe we deze lijst duidelijk kunnen publiceren op onze website.

- Het verbeteren van de link tussen nieuwsbrief en website waardoor meer artikels gelezen worden. 
Update: De federatie zal haar nieuwsbrief in een nieuw jasje steken. De nieuwe lay-out wordt ontworpen naar de stijl en kleur van de federatie en moet het geheel interessanter maken voor de lezer (clubs). Vanaf juni zal de federatie de resultaten van de vernieuwde nieuwsbrief analyseren. 

- Het promoten van de eigen sociale media pagina’s en die van de clubs. 
Update: Bij de nulmeting op 1 januari 2021 had de federatie 2192 pagina likes op Facebook en 666 volgers op Instagram. Op 25 januari 2021 heeft onze Facebookpagina 2208 likes en 684 volgers op Instagram. Ook hebben we 4 berichten van onze clubs op sociale media gepromoot. Benieuwd naar onze sociale media kanalen:
                     Facebook: https://www.facebook.com/VlaamseTafeltennisliga.VTTL/ en geef ons een like!
                     Instagram:  
https://www.instagram.com/vlaamsetafeltennisliga.vttl/ en volg ons! 

- Het motiveren van clubbestuurders om bijscholingen te volgen. 
Update: De federatie promoot bijscholingen voor clubbestuurders via website, nieuwsbrief en/of sociale media. In januari heeft de federatie reeds 3 bijscholingen gecommuniceerd via website, nieuwsbrief en/of sociale media. Ook zal de federatie op zaterdag 12 juni een webinar organiseren voor de clubbestuurders. Noteer deze datum alvast in je agenda! Meer info volgt…

Hieronder een overzicht van de overige domeinen die binnen de VTTL-werking centraal staan:
Competitie heren en dames
Competitie jeugd
- Fiscaliteit 
- G-sport werking

- Informatica toepassingen
- Jeugdsportproject
Laagdrempelig project
- Landelijke evenementen 
- Landelijke kampioenschappen
- Medisch en ethisch sporten 
- Partners
- Provinciale jeugdwerking
- Recreatieve werking
- Scheidsrechters
- Sportkampen
- Topsportbeleid
- Trainers