Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Beleidsplan 2021-2024

Het beleidsplan 2021-2024 van de Vlaamse Tafeltennisliga werd volledig uitgewerkt volgens de richtlijnen van Sport Vlaanderen. In het beleidsplan vinden we alle doelstellingen en acties die we als federatie willen uitvoeren in de komende vier jaar. Voor het eerst kiezen we er ook voor om dit visueel voor te stellen. Tweewekelijks focussen we ons op één specifiek domein. Deze keer komt de beleidsfocus “Recreatieve werking” aan bod.

De hoofddoelstelling voor dit beleidsdomein is:

Aantal aangesloten recreanten laten stijgen met 25% tegen 2024

Hoe willen we dit bereiken:

- Clubs stimuleren tot aansluiten van recreanten. Tegen 2024 hebben we een stijging van 4% in het aantal clubs met aangesloten recreanten. Jaarlijks streven we naar drie extra clubs met meer dan 5 aangesloten recreanten.

Update: Net zoals ons totaal aantal leden, zijn ook het aantal recreanten gedaald. Dit is het gevolg van een beperkte nieuwe instroom door de lange lockdown. In mei 2021 telde de federatie 1075 aangesloten recreanten, in mei 2020 waren dat er nog 1123. Ook in mei 2020 hadden nog 74 clubs meer dan 5 aangesloten recreanten. In mei 2021 hadden we nog maar 66 clubs met meer dan 5 aangesloten recreanten. De uitdaging wordt dus veel groter en daarom is het van belang dat elke club zijn recreanten aansluit bij de federatie en/of nieuwe recreanten aantrekt. Wist u dat de federatie nog slechts een bijdrage van 6 euro vraagt voor de aansluiting van een recreant, verzekering inclusief?

- Clubs ondersteunen in hun aanbod voor recreanten.

Update: Er zijn verschillende middelen waarmee de federatie clubs wilt ondersteunen in hun recreantenwerking. NG-criteriums kunnen worden georganiseerd met ondersteuning, maar dat was door de covid-maatregelen het afgelopen seizoen helaas niet mogelijk. Diest, Hoboken en Nodo waren kandidaat maar moesten worden afgelast. Clubs die een criterium willen organiseren vanaf september 2021 tot en met juni 2022 kunnen zich melden via info@vttl.be. Meer informatie en een uitgewerkt draaiboek vindt u hier. Daarnaast is er de wedstrijdformule voor interne recreantencompetitie in de clubs, die wordt aangeboden op het platform voor doelgroepen van de federatie. In 2021 maakten al 8 clubs hiervan gebruik. We maakten een instructievideo om u hiermee op weg te helpen. Deze kan u onderaan vinden. Tot slot zet de federatie ook in op recreanten via het nieuwe 55+ project. 14 clubs zullen hiermee starten in september 2021 en vanaf 2022 is er ruimte voor uitbreiding.

- Samenwerkingsverbanden met partners om niet-aangeslotenen te bereiken.

Update: Door samen te werken met partners wil de federatie promotie maken naar niet-leden. Initiatiedagen met MOEV werden ingepland als proefproject om later op verder te bouwen. In het najaar 2020 kon er nog eentje doorgaan in Merksplas, maar later werd een geplande instuif in Gent en Oostende geannuleerd door de geldende Covid maatregelen. Luuks Beweegdagen in samenwerking met MOEV, die normaal worden georganiseerd in sporthallen met medewerking van onze federatie, werden ook geannuleerd. Voor het nieuwe seizoen zullen wij opnieuw onze medewerking verlenen voor nieuwe Luuks beweegdagen. Voor de World Table Tennis Day (6 april) werd, in samenwerking met de ITTFoundation, een actie uitgewerkt omtrent FEMpowerment. Lees hier meer over de inhoud van de actie. Binnenkort zal een verslag van het bezoek van Margo Degraef aan TTC Tamara Hoeselt gedeeld worden. Met de drie video's van de clubs werden 33.224 profielen bereikt op sociale media. 

Hieronder een overzicht van alle domeinen die binnen de VTTL-werking centraal staan:

Clubondersteuning
Heren en dames
Competitie jeugd
Fiscaliteit
G-sport werking
Informatica toepassingen
Jeugdsportproject
Laagdrempelig project
Landelijke evenementen
Landelijke kampioenschappen
Medisch en ethisch sporten
Partners
Provinciale jeugdwerking
Recreatieve werking
Scheidsrechters
Sportkampen
Topsportbeleid
Trainers