Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Beleidsplan 2021-2024

Het beleidsplan 2021-2024 van de Vlaamse Tafeltennisliga werd volledig uitgewerkt volgens de richtlijnen van Sport Vlaanderen. In het beleidsplan vinden we alle doelstellingen en acties die we als federatie willen uitvoeren in de komende vier jaar. Voor het eerst kiezen we er ook voor om dit visueel voor te stellen. Tweewekelijks focussen we ons op één specifiek domein. Deze keer komt het beleidsdomein “Landelijke Evenementen” aan bod.

De hoofddoelstelling voor dit beleidsdomein is:

Landelijke, internationale en interregionale criteriums aanbieden voor jeugd en veteranen, waarbij we 10 % meer inschrijvingen realiseren op de evenementen met "vrije" inschrijving tegen 2024.

Hoe willen we dit bereiken:

- Organiseren van 6 criteriums opgedeeld in jeugd- als veteranencriteriums.

Update: Omwille van de corona-crisis zijn de eerste evenementen van het jaar (de fasen van het Vlaams Jeugdcriteriums en het Veteranen Lentecriterium) afgelast. Het Veteranen Herfstcriterium is gepland op 14 november 2021 in TTC Merelbeke en de eerste fase van het Vlaams Jeugdcriterium is gepland op 21 november 2021 in de provincie Antwerpen.

- Deelname en organiseren van internationale/interregionale evenementen voor zowel jeugd als veteranen.

Update: Omwille van de corona-crisis zijn de evenementen (Het internationaal jeugdtornooi voor u(under)12, de Interland veteranen VTTL-Nederland en de Triangulaire veteranen VTTL-2 provincies AF) afgelast.

- Evalueren en bijsturen van de eigen organisaties via een aantal overlegmomenten.

Update: Tot hiertoe kon nog niets doorgaan en dus ook niet worden geëvalueerd. Het Vlaams Jeugdcriterium werkt vanaf dit seizoen met een doorschuifsysteem voor de provincies voor de kwalificatiefases en de finale fase zal steeds in Vlaams-Brabant blijven. In seizoen 2021-2022 komen Antwerpen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen aan bod voor de kwalificatiefases.

- Evenementen in aandacht brengen op eigen sociale media door tijdige publicaties.

Update: Doordat er geen enkel evenement is kunnen doorgaan, kon dit nog niet uitgevoerd worden. Ook hiervoor is het dus wachten op de heropstart. 

 

Hieronder een overzicht van alle domeinen die binnen de VTTL-werking centraal staan:

Clubondersteuning
Competitie heren en dames
Competitie jeugd
Fiscaliteit
G-sport werking
Informatica toepassingen
Jeugdsportproject
Laagdrempelig project
Landelijke evenementen
Landelijke kampioenschappen
Medisch en ethisch sporten
Partners
Provinciale jeugdwerking
Recreatieve werking
Scheidsrechters
Sportkampen
Topsportbeleid
Trainers