Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Beleidsplan 2021-2024

Het beleidsplan 2021-2024 van de Vlaamse Tafeltennisliga werd volledig uitgewerkt volgens de richtlijnen van Sport Vlaanderen. In het beleidsplan vinden we alle doelstellingen en acties die we als federatie willen uitvoeren in de komende vier jaar. Voor het eerst kiezen we er ook voor om dit visueel voor te stellen. Tweewekelijks focussen we ons op één specifiek domein. Deze keer komt het beleidsdomein “Competitie heren en dames” aan bod.

De hoofddoelstelling voor dit beleidsdomein is:

Competitie op maat aanbieden voor zowel de heren als de dames. We polsen tweejaarlijks naar de tevredenheid van de clubs in het gebruikte format van de competitiewedstrijden. Tegen eind 2024 hopen we op een minimale tevredenheid van 70 %.

Hoe willen we dit bereiken:

- Organiseren van een competitie voor heren waarbij we het aantal ingeschreven ploegen (landelijk en provinciaal) willen opvolgen en laten stijgen.

Update: In september 2021 starten we hopelijk met een interclubseizoen dat we deze keer wel volledig kunnen afwerken. De inschrijvingen in bepaalde provincies lopen nog steeds, waardoor er momenteel nog geen concrete inschatting mogelijk is van de gevolgen van de corona crisis op onze interclub. In landelijke heren zijn uiteindelijk 35 ploegen ingeschreven (op een totaal van 36). Maar we vermoeden dat er zeker in de lagere afdelingen minder ploegen ingeschreven gaan zijn. Ondanks enkele voorstellen ingediend op de Nationale Raad, werden geen specifieke reglementswijzigingen doorgevoerd met betrekking tot de hereninterclub.

- Organiseren van een competitie voor dames waarbij we het aantal ingeschreven ploegen (landelijk en provinciaal) willen opvolgen en laten stijgen.

Update: Bij de dames merken we nog steeds een daling van de ingeschreven ploegen. Tijdens het afgelopen jaar werd er al gebrainstormd en ook binnen de KBTTB werd een werkgroep opgericht om de damesinterclub aantrekkelijker te maken. Voor het seizoen 2021-2022 zijn 5 damesploegen ingeschreven in de landelijke interclub (op een mogelijk aantal van 12). De kalender werd zo opgemaakt zodat iedere ploeg de andere ploegen 4 keer zal ontmoeten zodat zij ook zeker voldoende wedstrijden kunnen spelen. We hopen uiteraard op meer interesse vanuit de ploegen in eerste provinciale om te stijgen komend seizoen. In Superdivisie dames is ook de mogelijkheid toegevoegd om in dubbele aansluiting aan te treden. Net zoals bij de heren, is de dubbele aansluiting alleen mogelijk in de hoogste afdeling. Ideeën om de damesinterclub aantrekkelijker te maken, mogen steeds doorgestuurd worden naar de secretaris-generaal van de VTTL.

Hieronder een overzicht van alle domeinen die binnen de VTTL-werking centraal staan:

Clubondersteuning
Heren en dames

Competitie jeugd
Fiscaliteit
G-sport werking
Informatica toepassingen
Jeugdsportproject
Laagdrempelig project
Landelijke evenementen
Landelijke kampioenschappen
Medisch en ethisch sporten
Partners
Provinciale jeugdwerking
Recreatieve werking
Scheidsrechters
Sportkampen
Topsportbeleid
Trainers