Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Nathalie Marchetti vlot naar hoofdtabel

Morgen spelen ook de vrouwen hun matchen op de hoofdtabel. Nathalie Marchetti moest vandaag nog bikkelen om zich bij de beste 64 speelsters te scharen in De Haan. Ze vervulde haar taak met brio en versloeg de Noor Rebekka Carlsen (WR 407) met 4-0. Lisa Lung en Margo Degraef vergezellen haar op de hoofdtabel.

Geschreven door Ivan Crabbe

Lisa Lung en Margo Degraef waren als reekshoofd al zeker van de hoofdtabel in het vrouwen enkelspel op de Belgium Open. Degraef moet het opnemen tegen de Italiaanse Chiara Colantoni (WR 167). Lung treft de Chinese Xinyi Guo. Nathalie Marchetti moest vandaag nog één kwalificatiematch afhaspelen. Ze veegde de vloer aan met de Noorse Rebekka Carlsen. Morgen wordt een ander verhaal, want de Waalse kijkt dan de Japanse titelverdedigster Saki Shibata in de ogen.

Laurens en Olav stunten in dubbel
In het vrouwen dubbelspel werd er ook gestreden voor de hoofdtabel. De Belgische duo’s kwamen niet verder dan de eerste kwalificatieronde. Bij de mannen viel vooral de sterke prestatie van Devos en Kosolosky op. De eerste kwalificatieronde verliep moeizaam, maar daarna stoomde het VTTL-duo door. In de derde ronde werd bovendien nog met 3-0 de maat genomen van een beloftevol Frans duo (Jules Rolland - Joe Seyfried).