Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Belgen met nodige ambities naar Frankrijk

Vandaag gaat in het Franse Nantes het EK teams (3-8 september) van start. De Belgen moeten optornen tegen verschillende toppers en kunnen niet anders dan zich in de underdogrol wentelen. Nuytinck en co. mikken alvast op een plaats in de kwartfinale.

Geschreven door Ivan Crabbe

De Belgische mannen hebben net voor het Europees kampioenschap een stage afgewerkt in Blegny. Met de nationale ploegen van Italië en Wit-Rusland kregen ze sparrings van hoog niveau voorgeschoteld. Er kan dus met het nodige matchritme naar Nantes worden getrokken. De teams komen allemaal sterk voor de dag. Duitsland, met Timo Boll en Dimitrij Ovtcharov, is torenhoog favoriet. Zweden en gastland Frankrijk lijken de grootste uitdagers. Cedric Nuytinck, Florent Lambiet, Robin Devos, Martin Allegro en Florian Cnudde zijn de vijf spelers die onze eer mogen verdedigen. Belgisch kampioen Nuytinck is pas hersteld van een nekblessure, die hem dwong tot opgave op de Open van Tsjechië. “We mikken op de kwartfinale”, aldus Nuytinck. “Met Polen en Servië in de groep hebben we een redelijk goede loting. De Serviërs zijn niet te onderschatten, maar normaal gezien moeten we ze kunnen kloppen. Polen is een ploeg waar we twee jaar geleden in de Europese kwalificatie nog 3-0 van hebben verloren. Die match wordt volgens mij 50/50, in een goede dag verwacht ik wel dat we de overwinning kunnen binnenhalen.”
Nuytinck en co. spelen vandaag om 13 uur hun eerste poulematch tegen Servië. Enkel de groepswinnaars van de acht groepen plaatsen zich voor de kwartfinale.

Drietal bij vrouwen
Voor de Belgische vrouwen wordt het knokken op dit EK. Nathalie Marchetti, Margo Degraef en Lisa Lung gaan er vol voor en hopen eens te stunten. Hongarije en Wit-Rusland zijn de opponenten in de poulefase. België opent om 16 uur tegen Wit-Rusland.