Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Nationale ploegen strijden om OS deelname

Onze nationale ploegen strijden deze week (22-26 januari) voor de olympische tickets in Gondomar (Portugal). Er zijn in totaal negen tickets te verdelen voor Tokio 2020. De dames namen het op tegen Oekraïne, de mannen treffen donderdag Italië. Go Belgium!

Geschreven door Ivan Crabbe

Nathalie Marchetti, Lisa Lung en Margo Degraef kruisten deze ochtend (10u30) de degens met Oekraïne, onlangs nog kwartfinalist op de wereldkampioenschappen. Er was een stunt nodig zijn, om kwalificatie voor de 1/8ste finale te verzekeren. Het geloof was alvast aanwezig en onze meisjes hebben toegewerkt naar dit toernooi. De Belgische dames streden voor wat ze waard waren, maar moesten toch hun meerdere erkennen in dit sterke Oekraïnse team. Zo is het Belgische damesteam definitief uitgeschakeld voor de Olympische Spelen. Individueel liggen wel nog mogelijkheden. Hiervoor is het uitkijken naar het kwalificatietornooi in Moskou (begin april).

De mannen, onder aanvoering van Cédric Nuytinck, hebben iets meer ambities en starten donderdag tegen Italië. Met twee overwinningen kunnen ze een ticket voor Tokio veiligstellen, maar dat wordt allesbehalve een makkelijke klus. "Ons doel is natuurlijk Tokio halen", benadrukt Nuytinck. "Maar dat is geen evidentie, het zijn twee moeilijke wedstrijden. De eerste match is tegen Italië en dat zal 50/50 zijn, de vorm van de dag zal bepalend zijn. En als we winnen, is het waarschijnlijk tegen gastland Portugal. Het zou een zeer mooie test zijn om te zien waar onze limieten liggen. Persoonlijk zit het goed, de afgelopen twee weken heb ik enkele goede wedstrijden gespeeld. Ik heb in de wintermaanden hard gewerkt en ga vol vertrouwen de komende maanden tegemoet."

Alle teams die in Gondomar de kwartfinale halen, worden beloond met een olympisch ticket. Het resterende ticket is voor de winnaar van de verliezerstabel, met de ploegen die sneuvelden in de 1/8ste finales.