Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Kosolosky plaatst zich met team voor achtste finale

De juniores jongens hebben zich kunnen plaatsen voor de 1/8ste finale op het Europees Jeugdkampioenschap (7-16 juli) in Ostrava. Onze andere Belgische ploegen konden niet doorstoten naar de volgende fase van het toernooi.

Geschreven door Ivan Crabbe

Olav Kosolosky en co. waren met medailleambities gestart aan het EJK in het Tsjechische Ostrava. Na twee competitiedagen mogen ze nog altijd hopen op eremetaal. Servië was de eerste prooi voor de Belgen, een 3-0-zege was snel een feit. Topland Zweden was in de tweede groepswedstrijd een veel taaiere klant. Adrien Rasenfosse haalde na een vijfsetter het eerste punt binnen tegen Jonatan Mcdonald. Kosolosky mocht daarna de degens kruisen met supertalent Truls Moregard. Een ongelijke strijd? Nee, helemaal niet! Olav klampte sterk aan een kwam zelfs 2-1 voor in sets. Dan vond de Zweed het welletjes en stoomde naar een 3-2-overwinning. Nicolas Degros moest dan het onderspit delven. Moregard bezorgde Zweden de zege na een nieuwe felbevochten zege, ditmaal was Rasenfosse de tegenstander. Ondanks de nederlaag mogen onze jongens toch terugblikken op een uitstekende ontmoeting tegen een van de topfavorieten voor de eindzege. Om kwalificatie voor de 1/8ste finales te verwerven, moest er wel nog van Griekenland gewonnen worden. Dat bleek geen probleem, enkel David Comeliau verloor een wedstrijd. De meisjes juniores waren twee keer aan het feest: Bosnië (3-0-zege), Armenië (3-2-zege). Litouwen bleek wel nog een maatje te groot. In een soort van playdowns moeten onze vrouwen nu proberen om de 17de plaats en promotie naar de eerste divisie nog veilig te stellen. We duimen alvast!!

Cadetten ontgoochelen
De cadetten jongens konden met een sterk drietal afzakken naar Tsjechië. De resultaten waren echter ontgoochelend. In de openingsmatch werd er meteen verloren van Polen (2-3). Laffineur en co. hadden iets recht te zetten tegen Duitsland. Opnieuw volgde een teleurstelling (2-3-nederlaag). De spelers konden zich nog moeilijk opladen voor de laatste wedstrijd en die ook nog eens met 3-0 verloren. De cadetten krijgen in de tweede toernooitabelhelft nog de kans om zich bij de beste 16 te scharen, maar dan moet er in een een play-offwedstrijd gewonnen worden van Wit-Rusland. Bij de vrouwen kwamen de cadetten in een zware poule met Frankrijk, Wit-Rusland en Polen terecht. Na enkele mooie wedstrijden kon er jammer genoeg geen zege behaald worden. Julie Van Hauwaert en Sara Devos zijn eerstejaarscadet en konden al mooie dingen tonen op dit toernooi. Winst tegen Spanje is voor hen noodzakelijk om in het hoofdtoernooi (1-16) te blijven.