Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Nuytinck verovert dubbeltitel

Cedric Nuytinck (26) heeft de dubbeltitel meegegraaid op de Open van Nigeria (Challenge Plus). Samen met de Fransman Quentin Robinot overklaste hij het deelnemersveld. In de finale werd het Nigeriaanse duo Toriola-Omotayo met 3-0 verslagen. Onze Belgische kampioen schopte het ook ver in het enkelspel, de halve finale was daar het eindstation.

Geschreven door Ivan Crabbe

Cedric Nuytinck, Robin Devos, Laurens Devos en Lisa Lung waagden zich deze week onder begeleiding van coach Yannick Vostes aan een tripje naar Lagos voor de Open van Nigeria. Nuytinck mocht als tweede reekshoofd de kwalificaties overslaan. Laurens Devos moest zich wel door de groepsfase knokken, maar kon met sprekend gemak doorstoten naar de hoofdtabel.
De paralympische kampioen verkeerde in bloedvorm en veroverde in de eerste ronde de scalp van de Fransman Quentin Robinot. Een ronde later was lokale held Quadri Aruna de tegenstander. Devos liet zich niet afschrikken door het fanatieke publiek en nam een 3-1-voorsprong in sets tegen de titelverdediger. De Nigeriaan moest alle zeilen bijzetten, maar slaagde er in de zevende set toch in om Devos te kraken. Weg stuntzege, maar met opgeheven hoofd en het applaus van het Nigeriaanse volk kon het VTTL-talent het enkeltoernooi verlaten. Bij de U21 schopte Laurens het tot de halve finale. De tweede ronde was ook het eindstation voor zijn broer Robin. Het Roemeense toptalent Sipos Rares bleek een maatje te groot. Cedric Nuytinck (WR 40) bereikte vlot de 1/8ste finale. Daarin wachtte de Duitser Killian Ort. Een snelle voorsprong stond op het bord en Nuytinck stoomde door naar een 4-1-zege. Ahmed Saleh bood veel meer weerwerk in de kwartfinale. Het zag er even slecht uit na een 2-0-achterstand in sets, maar de Belgische kampioen toonde zijn mentale veerkracht en knokte zich naar een 3-2-voorsprong. De Egyptenaar was nog niet uitgespeeld en dwong nog een belle af. Nuytinck moest zwoegen, maar kon het toch afmaken: 11-7. Veteraan Robert Gardos beloofde een taaie klant te worden in de halve finale. Het was een partij op het scherp van de snee. Beide spelers gaven mekaar geen duimbreed toe, maar op de beslissende momenten was de Oostenrijker net iets sterker (4-2).

Positief gevoel
Jammer maar helaas geen nieuwe World Tour finale voor de Belgische nummer één. “Ik hou een positief gevoel over aan mijn toernooi in Nigeria”, onderstreepte Nuytinck. “Het is heel vroeg op het seizoen en ik had nog maar twee weken getraind na een rustperiode. Ik zit nog lang niet op mijn topniveau, want nu waren er nog veel te makkelijke fouten en dat kan niet op het hoogste niveau. Mijn doel was de kwartfinale, ik kan dus tevreden zijn. Het was mijn keuze om naar Nigeria te komen, om zo punten te sprokkelen voor de Spelen in Tokio. Achteraf gezien kan ik blij zijn met de oogst.”
In het dubbelspel kon Nuytinck samen met ploegmaat Quentin Robinot de titel veroveren. “Een opsteker voor de toekomst. Nu is het toewerken naar het Europees kampioenschap en de Open van Tsjechië binnen twee weken.”
Lisa Lung was met ambities gestart in het gemengd dubbel met Cedric Nuytinck. Het toernooi verliep vlekkeloos tot de halve finale. Daarin was het Duitse duo Wan-Ort de tegenstander. Verrassend genoeg kwamen de Belgen niet in hun spel. De titeldroom mocht dus snel opgeborgen worden. Lung was wel op dreef bij de U21. Ze kon redelijk vlot de finale bereiken. Daarin toonde de Roemeense Andreea Dragoman zich wel een maatje te groot. Toch is zilver een mooie beloning voor de Limburgse, die in het seniorentoernooi niet verder kwam dan de 1/8ste finale.