Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Contender Spanje 2023

Deze week (10-16 mei) vindt de WTT Youth Contender plaats in het Spaanse Platja D'Aro. Matt Closset en Vitja Lutsenko zijn de deelnemers voor de VTTL. Coach Carlo Agnello zorgt ditmaal voor de professionele begeleiding. Op deze pagina kan u alle nodige info terugvinden.

Enkelspel jongens - U17, U15, U13

Vitja Lutsenko kon zich na één overwinning kwalificeren voor de hoofdtabel bij de U17. Tegen de sterke Spanjaard Daniel Berzosa deed Vitja aardig mee, maar toch kon hij de nederlaag niet afwenden.
Matt Closset kwam woensdag in actie bij de U13 jongens. Hij kwalificeerde zich met een tweede plaats voor de hoofdtabel. In de Round of 16 boekte Matt een knappe 3-1-zege tegen de Fransman Marin Jean. Kacper Piwowar (Engeland) was de tegenstander in de kwartfinale. Het werd een bijzonder gelijkopgaande partij tegen Piwowar. Matt vocht voor elk punt en knokte zich naar een belle. Ook in die beslissende set zagen we enkele fantastische rally's. Matt beschikte over stalen zenuwen en kon met 14-12 zegevieren. Hopla, een medaille was een feit. Matt wou meer en hij kreeg zijn zin. Lucas Adao (Portugal) werd met 3-0 naar huis gespeeld in de halve finale. Na halve finales in België, Georgië, Tunesië en Marokko werd die eerste internationale finale bereikt door Matt. Zenuwen waren er niet echt in die finale bij Matt. De eerste set ging wel nipt verloren (11-13). Matt probeerde het tij nog te keren, maar verloor uiteindelijk met 0-3 van de Brit Abraham Sellado. Schitterend tornooi Matt! Op naar meer finaleplaatsen in de toekomst...

Lutsenko haalt hoofdtabel bij U15
Bij de U15 kwamen Vitja Lutsenko en Matt Closset ook in actie. Closset overleefde de poules niet, Lutsenko schaarde zich wel bij de laatste 64. Morgen (vrijdag) treft hij Friedrich Kuhn Von Burgsdorff (Duitsland). Jammer genoeg ging Vitja nipt met 3-2 onderuit tegen de Duitser. Op naar de volgende!

Speler(s): 
Matt Closset
Vitja Lutsenko
Coach(es): 
Carlo Agnello
Datum: 
woensdag, 10 mei, 2023 tot dinsdag, 16 mei, 2023
Plaats: 
Platja D'Aro