Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

EJK 2023

De komende week zullen onze jonge toppers strijden voor de titels op het EJK in het Poolse Gliwice (14-23 juli). Voor de VTTL zijn Matt Closset, Tom Closset, Vitja Lutsenko, Sara Devos, Julie Van Hauwaert, Lotte Nuyttens en Kathe De Meyer geselecteerd. Er wordt vrijdag 14 juli gestart met de teamcompetitie. U kan alle informatie over het EJK op deze pagina terugvinden.

Enkelspel (Tafels 1 tot en met 4 zijn live te bekijken op ETTU TV)

U15 jongens

Vitja Lutsenko, Maxime Degive en Charles Janssens konden zich plaatsen voor de hoofdtabel. Vitja Lutsenko werd jammer genoeg uitgschakeld in de eerste ronde. Maxime Degive en Charles Janssens waren vrij en mochten aantreden in de tweede ronde. De tegenstand bleek wel te sterk en er kwam een vroegtijdig einde aan hun tornooi. Matt Closset eindigde als derde in zijn poule, maar werd uitgeschakeld.

U15 meisjes

Lilly Laffineur, Alicia Warrand, Lotte Nuyttens en Kathe De Meyer gingen voluit en lieten enkele mooie zeges noteren in de noteren in groepsfase. Ze kwamen uiteindelijk wel net tekort om door te stoten naar de hoofdtabel.

U19 jongens

Alessi Massart, Tim Giltia en Per Gevers plaatsten zich vlot voor de hoofdtabel. Tim Giltia en Per Gevers overleefden de eerste ronde niet. Alessi Massart, Louis Laffineur en Tom Closset kwamen nog in actie in de tweede ronde. Closset en Massart hadden zeker op meer gehoopt, maar na een mooie strijd moest ze toch allebei het hoofd buigen in de tweede ronde. Louis Laffineur kon wel nog doorstoten naar ronde 3, maar moest daarin zijn meerdere erkennen in de Roemeense topper Chirita. 

U19 meisjes

Julie Van Hauwaert, Sara Devos en Eloise Duvivier lieten een goede indruk na in hun eerste matchen en konden doorstoten naar de hoofdtabel. Jammer genoeg kon enkel Sara Devos van deze speelsters nog doorstoten naar de tweede ronde. In die tweede ronde verloor Sara kansloos van de Poolse Sztwiertnia. Lilou Massart speelde een zeer degelijk tornooi en sneuvelde pas in de 1/8ste finale.

Dubbelspel

U15 jongens

Lutsenko-Closset kon zich net als Janssens-Degive plaatsen voor de tweede ronde. Voor Lutsenko-Closset was de tweede ronde het eindstation. Janssens-Degive konden één ronde verder geraken, maar gingen dan onderuit tegen een Italiaanse duo. 

U15 meisjes

Kathe De Meyer en Lotte Nuyttens kregen een WO en konden zo makkelijk doorstoten. Lilly Laffineur en Alicia Warrand gingen ook door naar de tweede ronde. Kathe en Lotte hadden het moeilijk en raakten niet voorbij de tweede ronde. Laffineur en Warrand sneuvelden in de derde ronde. 

U19 jongens

Tom Closset en Alessi Massart overleefden vlot de eerste ronde. Ook in de tweede ronde geen problemen, één ronde later zat het tornooi er jammer genoeg op. Louis Laffineur had samen met de Pool Milosz Redzimski hoge ambities. Het Pools-Belgische duo begon uitstekend aan het tornooi. In de derde ronde was een sterk Frans duo echter een te groot struikelblok. Voor Per Gevers en Tim Giltia zat het dubbeltornooi er al op in de eerste ronde.

U19 meisjes

Julie Van Hauwaert en Sara Devos moesten meteen knokken in de eerste ronde. Na een vijfsetter raakten ze pas voorbij een Slovaaks duo. Jammer genoeg kwam hun tornooi al ten einde in derde ronde. Lilou Massart en haar Franse partner Elise Pujol zitten wel nog in het tornooi. Zaterdag om 16u20 spelen ze de vierde ronde tegen een Italiaans-Roemeens duo (Singeorzan-Arlia). Eloise Duvivier en haar Letse partner Jersova zijn ook al uitgeschakeld. 

Teamcompetitie

U15 jongens (Matt Closset, Maxime Degive, Charles Janssens en Vitja Lutsenko)

Na verlies tegen Griekenland eindigen de U15 jongens op de 18de plaats. 

U15 meisjes (Lilly Laffineur, Lotte Nuyttens, Kathe De Meyer en Alicia Warrand)

De U15 meisjes eindigden op de 19de plaats.

U19 jongens (Tom Closset, Per Gevers, Tim Giltia, Louis Laffineur en Alessi Massart)

De Belgen sneuvelden jammer genoeg in de kwartfinale. Na een thriller werd er nipt, 12-10 in beslissende set, de duimen gelegd. Uiteindelijk eindigde de ploeg op de vijfde plaats. 

U19 meisjes (Sara Devos, Julie Van Hauwaert, Lilou Massart en Eloise Duvivier)

U19 meisjes verloren in de 1/8ste finale. Jammer, we zagen toch enkele mooie prestaties van onze toppers. Ze speelden nog voor plaats 9-16. Er werd uiteindelijk nog een negende plaats uit de brand gesleept. Geen slecht resultaat, maar we kunnen zeker meer verwachten in de toekomst. 

Speler(s): 
Matt Closset
Lotte Nuyttens
Sara Devos
Tom Closset
Vitja Lutsenko
Julie Van Hauwaert
Kathe De Meyer
Coach(es): 
Carlo Agnello
Pieter Geerts
Datum: 
vrijdag, 14 juli, 2023 tot zondag, 23 juli, 2023
Plaats: 
Gliwice

 


LOGO SPORT VLAANDEREN