Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Contender Metz 2023

Deze week vindt de WTT Youth Contender plaats in Metz (17-23 april). Een grote Belgische delegatie doet een gooi naar eremetaal. Voor de VTTL zullen Julie Van Hauwaert, Sara Devos Lotte Nuyttens, Lessia Lewyckyj, Tom Closset, Matt Closset en Vitja Lutsenko in actie komen. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de belangrijkste resultaten.

Dag 6&7 - U19, U15 jongens

Tom Closset, Per Gevers, Alessi Massart en Tim Giltia overleefden de groepsfase bij de U19. Tom Closset en Tim Giltia wonnen één wedstrijd op de hoofdtabel, maar dan zat ook hun tornooi erop. Bij de U15 zagen we opnieuw een sterke Matt Closset. Hij draaide mee tot de Round of 64. Vitja Lutsenko werd uitgeschakeld in de groepsfase. 

Dag 5 - U17, U13 jongens

Tom Closset, Vitja Lutsenko en Per Gevers konden zich vlot plaatsen voor de hoofdtabel bij de U17. Tom Closset raakte tot de Round of 32, de andere spelers werden meteen uitgeschakeld. Matt Closset maakte indruk bij de U13 en schaarde zich met drie overwinningen op de hoofdtabel. Hij haalde daarna knap de kwartfinale. Gefeliciteerd Matt!

Dag 3 - hoofdtabel U19 meisjes

Julie Van Hauwaert kon de eerste ronde op de hoofdtabel nipt overleven. In de Round of 32 was Lee Daeun (Zuid-Korea) de tegenstandster. Een zware dobber, maar Julie ging tot het uiterste. Uiteindelijk moest ze na een knappe partij met 1-3 het onderspit delven. Sara Devos ging er jammer genoeg in de eerste ronde al uit. De Britse Sophie Earley was net dat tikkeltje sterk: 2-3. Eloise Duvivier was de derde Belgische op de hoofdtablel. Zij raakte ook niet verder dan de Round of 64.

Dag 2 - poulefase U19 & U15 meisjes

Sara Devos en Julie Van Hauwaert waren gebrand op een goede prestatie bij de U19. Ze raakten met enige moeite door hun poule en konden als tweede doorstoten. Morgen wacht een nieuwe uitdaging op de hoofdtabel voor de meisjes. Eloise Duvivier kon trouwens ook nog doorstoten, een mooie drie op drie voor de Belgen.

Minder succes bij de U15. Lessia Lewyckyj en Lotte Nuyttens gaven alles, maar konden een uitschakeling in de poules niet afwenden.

Dag 1 - poulefase U17 meisjes

Lessia Lewyckyj en Lotte Nuyttens kwamen op maandag al in actie. Beide meisjes toonde hun klasse, maar konden in dit hoogstaande tornooi geen wedstrijd winnen in de groepsfase. Eloise Duvivier kon wel een wedstrijd winnen en plaatste zich zo voor de hoofdtabel van de U17 meisjes. Na één ronde zat het tornooi er ook voor haar op. 

Speler(s): 
Matt Closset
Lotte Nuyttens
Sara Devos
Tom Closset
Vitja Lutsenko
Julie Van Hauwaert
Lessia Lewyckyj
Coach(es): 
Yannick Vostes
Pieter Geerts
Datum: 
maandag, 17 april, 2023 tot zondag, 23 april, 2023
Plaats: 
Metz

 


LOGO SPORT VLAANDEREN