Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Contender België 2022

Een livestream van tafel 1 kan onderaan gevonden worden. 

Dag 1: maandag 14 februari

U13: Heren
Matt Closset won 2 wedstrijden en verloor er 1 in groep 6. Matt mocht het opnemen tegen Dinis Ye in de eerste knockoutfase, maar verloor kansloos met 0-3 en is uitgeschakeld. 
Noah Genart won en verloor 1 wedstrijd in groep 1 en is uitgeschakeld. 
Manoe Jasinski won en verloor 1 wedstrijd in groep 3. Manoe nam het op tegen Yousif Abdalla in de eerste knockoutfase, maar verloor nipt met 2-3. Hij is uitgeschakeld. 
Maxime Degive won 1, maar verloor ook 2 wedstrijden in groep 10. Maxime is uitgeschakeld. 

U17: Heren 
Per Gevers had 1 forfaitoverwinning, maar verloor zijn tweede wedstrijd in groep 2. Per had Leon Benko geloot in de eerste knockoutfase, maar werd uitgeschakeld met een 0-3 nederlaag. 
Tom Closset won beide groepswedstrijden in groep 7. Tom lootte Julian Rzihauschek in de eerste knockoutfase en won met een vlotte 3-0. In de tweede knockoutfase startte Tom niet goed tegen de Portugees Silas Monteiro, maar kon hij de wedstrijd nog naar zich toe trekken. 3-1. De 8ste finale bleek het eindstation. Tom verloor met 0-3 tegen Aadarsh Om Chhetri en is uitgeschakeld. 
Vitja Lutsenko verloor beide groepswedstrijden in groep 23 en is uitgeschakeld.
Noa Baekelandt verloor beide groepswedstrijden in groep 1 en is uitgeschakeld.
Charles Jacques Janssens verloor beide groepswedstrijden in groep 4 en is uitgeschakeld.
Alessi Massart won beide groepswedstrijden in groep 17. Alessi mocht het opnemen tegen Nicholas Tan in de eerste knockoutfase, maar verloor met 2-3 en is uitgeschakeld. 
Xavier Wats won beide wedstrijden in groep 20. Xavier nam het op tegen Rafael Cabrera in de eerste knockoutfase en won met 1-3. In de tweede knockoutfase werd Xavier uitgeschakeld. Hij verloor met 0-3 tegen Milosz Redzimski. 
Tim Giltia won zijn drie groepswedstrijden in groep 29. Tim kwam uit tegen Matej Haspel in de eerste knockoutfase, maar verloor met 1-3 en is uitgeschakeld. 

Dag 2: dinsdag 15 februari

U11: Heren
Drie Belgen gaan door naar de hoofdtabel. Bryan Zhang en Antoine Leleux bleven heel mooi ongeslagen, terwijl Noan Piette met 1 winst en 1 verlieswedstrijd de tweede plaats in de poule opeiste. Voor Josse Duthoy, Alexandre Pire en Sam Vandenbulcke werd het een dag waarop ze vooral veel konden leren.

U15: Heren
Deze reeks leverde geen enkele zege op voor de Belgen. Matt Closset, Per Gevers, Vitja Lutsenko, Noa Baekelandt, Charles Jacques Janssens en Maxime Degive moesten allen hun meerdere erkennen in de tegenstanders. Geen enkele Belg door naar de hoofdtabel.

U19: Heren
In deze reeks gelukkig wel succes voor de Belgen. Adrien Rassenfosse, Louis Laffineur, Nicolas Degros en Alessi Massart bleven ongeslagen en stootten zo probleemloos door naar de hoofdtabel. Tom Closset en Xavier Wats wonnen 1 wedstrijd in hun poule. Hier gaat echter alleen Xavier door naar de volgende ronde. In de poule van Tom behaalden alle spelers 1 zege, maar op basis van setgemiddelde is Tom uitgeschakeld. Tim Giltia kon geen enkele wedstrijd winnen en is eveneens uitgeschakeld.

Dag 3: woensdag 16 februari

U11: Heren
Bryan Zhang mocht aanvatten in de kwartfinale tegen Nolan Johnston, maar werd uitgeschakeld met een 1-3 nederlaag. 
Antoine Leleux nam het op tegen Francisoc Serrano, maar verloor met 0-3 en is uitgeschakeld. 
Noan Piette heeft Alexander Malov vlot verslagen met 3-0. In de kwartfinale kwam hij uit tegen Quentin Sandona, maar verloor met 1-3. Ook Noan is uitgeschakeld.   

U19: Heren
Nicolas Degros nam het op tegen Shokhrukh Iskandarov en won na een spannende wedstrijd met 3-2. In de tweede knockoutfase won hij erg vlot met 3-0 tegen Zhenlong Liu. In de 8ste finales kon hij opnieuw met 3-0 winnen van Oscar Birriel Rivera. In de kwartfinale bleek Milosz Redzimski te sterk. Nicolas verloor met 1-3 en is uitgeschakeld. 
Xavier Wats kwam uit tegen Tommaso Giovannetti. Hij begon goed, maar gaf de wedstrijd uit handen. Hij verliest met 1-3 en is uitgeschakeld. 
Alessi Massart had Khalid Alyafei geloot en won tamelijk vlot met 1-3. Hij kwam uit tegen Tal Israeli in de tweede fase, maar werd uitgeschakeld met een 1-3 nederlaag. 
Louis Laffineur was vrij in de eerste knockoutfase. In de tweede fase werd Simon Belik overklast met 3-1. Sohan Joseph Gilles werd ook vlot naar huis gestuurd met een 3-0 overwinning. In de kwartfinale bleek Hoyun Lee nipt te sterk. Louis verloor met 1-3 en is uitgeschakeld.  
Adrien Rassenfosse was ook vrij in de eerste knockoutfase. In de tweede fase won hij van Arnau Pons met 3-1. In de 8ste finales en kwartfinale kon hij 2x winnen met 3-0 van Mateusz Zalewski en Alexis Kouraichi. In de halve finale wacht de Pool Milosz Redzimski. Met een vlotte 3-0 overwinning maakte Adrien een statement richting de finale. Daar kwam hij oog in oog te staan met de Roemeen Andrei Teodor Istrate, het nummer 600 van de wereld. De eerste twee sets werden gelijk verdeeld, 1-1. Daarna nam het niveau van Adrien een hoge vlucht waardoor de 3-1 overwinning werd binnengehaald. Een gouden medaille voor Adrien Rassenfosse, het nummer 266 van de wereld, voor het thuispubliek in Spa. 

Dag 4: donderdag 17 februari

Het tornooi van de jongens zit erop. Morgen beginnen de meisjes eraan. 

Dag 5: vrijdag 18 februari

U13 dames: 
Ella Aelst werd uitgeschakeld na twee nederlagen. 
Kathe De Meyer plaatst zich als tweede in haar groep na één overwinning en één nederlaag. Hier wachte Tereza Kovarickova. Met een erg vlotte 3-0 overwinning mag ze het in de volgende ronde aanvatten tegen Nina Elsa Guo Zheng. Ze verloor met 0-3 en is uitgeschakeld.  
Frustrerende groepsfase voor Lotte Nuyttens. Ze won één, maar verloor twee wedstrijden nipt. Als derde in haar groep werd ze uitgeschakeld. 
Lessia Lewyckyj won twee wedstrijden en leed één nederlaag. Ze kon zich plaatsen voor de volgende ronde. Daar was ze vrij. In de tweede knockoutfase kwam ze Siri Benjegard tegen. Na een uitputtende wedstrijd kon ze alsnog de overwinning binnenhalen: 3-2 en plaatst ze zich voor de kwartfinale. 
Alicia Warrand verloor haar groepswedstrijden en is uitgeschakeld. 
Ilena Sanna kon geen groepswedstrijden winnnen. Ze werd uitgeschakeld. 

U17 dames:
Sara Devos won haar beide groepswedstrijden en plaatst zich als eerste voor de volgende ronde. Daar is ze vrij. In de tweede knockoutfase had ze Kristina Kurilkina geloot. De Russische bleek nipt sterker en schakelde Sara uit met 2-3.
Ook Julie Van Hauwaert won haar beide groepswedstrijden. Ze plaatste zich ook als eerste voor de volgende ronde. Daar wachtte Judit Nagy. Met een vlotte 3-0 overwinning werd ze weggezet. In de tweede knockoutfase wachtte Mia Griesel. Na een spannende wedstrijd werd de Duitse met 3-2 verslagen. In de 8ste finales kwam Julie uit tegen de Ierse Sophie Earley, maar verloor met 1-3. Ze is uitgeschakeld. 
Lilou Massart verloor haar eerste wedstrijd, maar won haar tweede. Ze kwalificeert zich als twede in haar groep. Ze kwam uit tegen Sarah Jalli, maar verloor nipt met 2-3 en is uitgeschakeld. 
Eloise Duvivier schoot 2x tekort en is uitgeschakeld. 
Ook Rachelle Hazee werd uitgeschakeld na twee nederlagen. 
Candice Lardinois werd uitgeschakeld ondanks één overwinning en één nederlaag. 
Lilly Laffineur verloor haar eerste wedstrijd, maar won haar tweede. Ze plaatst zich als tweede voor de volgende ronde tegen Gahyeon Park. Na een 0-3 nederlaag werd ze uitgeschakeld. 
Anais Romain werd kansloos uitgeschakeld met twee nederlagen. 

Dag 6: zaterdag 19 februari

U11 dames:
Lilou Dantinne en Rosie Wacheul verloren beide 3 groepswedstrijden en zijn uitgeschakeld.

U13 dames:
Lessia Lewyckyj had zich gisteren geplaatst voor de kwartfinales. Ze mocht het vandaag opnemen tegen Sophie Barcsai. De eerste sets werden gelijk verdeeld, maar daarna nam de Hongaarse het spel over. Een 1-3 nederlaag voor Lessia waardoor ze uitgeschakeld werd. 

U15 dames:
Lotte Nuyttens kon geen wedstrijden winnen in haar. Ze is uitgeschakeld. 
Lessia Lewyckyj won haar eerste groepswedstrijd, maar verloor haar tweede. Ze is gekwalificeerd voor de eerste knockoutfase van morgen tegen Rebeka Nagy. 
Rachel Hazee, Lilly Laffineur en Ilena Sanna verloren hun beide groepswedstrijden en zijn uitgeschakeld. 
Anais Roman en Alicia Warrand konden geen van de 3 groepswedstrijden winnen en zijn ook uitgeschakeld. 
Lilou Massart won haar beide groepswedstrijden en is gekwalificeerd voor de eerste knockoutfase. Ze neemt het morgen op tegen Judith Nagy. 

U19 dames:
Julie Van Hauwaert won haar eerste groepswedstrijd, maar verloor haar tweede. Ze kon zich toch nog plaatsen voor de knockoutfase van morgen. Daar wacht Anna Volentics in de eerste knockoutfase. 
Sara Devos won haar beide groepswedstrijden en plaatst zich zo voor het vervolg. Voor morgen is ze vrij in de eerste knockoutfase. 
Gelijkaardig scenario voor Eloise Duvivier won haar beide groepswedstrijden en plaatst zich voor de knockoutfase. Daar is ze ook vrij voor de eerste fase. 
Candice Lardinois verloor haar beide groepswedstrijden en is uitgeschakeld.  

Dag 7: zondag 20 februari

U15 dames:
Lessia Lewyckyj kwam uit tegen Rebeka Nagy in de eerste knockoutfase. De eerste twee sets ging op en neer, 1-1. Daarna nam Lessia het spel in handen en overwon ze de Hongaarse. In de tweede knockoutfase kwam ze tegenover Zlata Terekhova te staan. Ze verloor kansloos met 0-3 en werd uitgeschakeld. 
Lilou Massart won vlot van Judit Nagy met 3-0 in de eerste knockoutfase. In de tweede knockoutfase mocht ze het opnemen tegen de Poolse Natalia Bogdanowicz, maar verloor met 1-3 en werd uitgeschakeld. 

U19 dames:
Julie Van Hauwaert moest haar wedstrijd in de eerste knockoutfase tegen Anna Volentics staken omwille van een blessure. 
Sara Devos was vrij in de eerste knockoutfase. Daarna nam ze het op tegen de Amerikaanse Linda Shu. Na een spannende wedstrijd verloor ze met 1-3 en werd ze uitgeschakeld. 
Ook Eloise Duvivier was vrij in de eerste knockoutfase. In de tweede knockoutfase stond ze tegenover de Russische Arina Slautina. Ze verloor kansloos met 0-3 en werd uitgeschakeld. 

Speler(s): 
Bryan Ziqian Zhang
Matt Closset
Per Gevers
Lotte Nuyttens
Sara Devos
Tom Closset
Vitja Lutsenko
Josse Duthoy
Julie Van Hauwaert
Lessia Lewyckyj
Coach(es): 
Wesley Van Den Noortgate
Yannick Vostes
Carlo Agnello
Datum: 
maandag, 14 februari, 2022 tot zondag, 20 februari, 2022
Plaats: 
Spa