Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Internationaal jeugdtornooi van Charleville-Mézières 2020

Met de ganse kern u12 (-12) en twee spelers van Topsport en Studie (+12) trokken we afgelopen weekend naar het noorden van Frankrijk voor een eerste internationaal tornooi dit seizoen en tevens een eerste sinds de lockdown van maart. Spelers en coaches hadden dus honger om er nog eens in te vliegen. Het werd een heel druk weekend met een groot team van 12 spelers, die elk deelnamen in twee reeksen (eigen leeftijdsreeks en oudere leeftijdsreeks). Veel wedstrijden waren gegarandeerd voor iedereen.

Op zaterdag werden de poulerondes gespeeld, twee in elke reeks. Op zondagochtend werd nog een pouleronde afgewerkt voor sommige reeksen. Vervolgens gingen alle spelers naar ofwel een hoofdtabel ofwel een troosting tabel, afhankelijk van hun prestatie in de poules.

De resultaten zijn nog niet beschikbaar op de site van de organisator, zie link onderaan deze pagina, maar die zijn dus nog te verwachten.

De hoofdtabellen waarin spelers van ons zijn gekomen, heb ik vast gelegd op foto met resultaten tot en met de halve finale. We behaalden 2x goud, 2x zilver en 1x brons. Als team kwamen we ook op het podium met een mooie tweede plaats, heel nip na winnaar Namen.

  • Cato Verleyen haalde goud in reeks meisjes u9. Zij spaarde haar beste niveau voor de finale en ging als een mes door boter naar de overwinning met een heel vlotte 3-0 tegen Emily Dellanoy van Namen.
  • Lessia Lewyckyj haalde goud in de reeks meisjes u11. Het ging er spannend aan toe, maar in een belle kon ze toch de overhand nemen naar het einde toe tegen Tania Morice van ASPCTT Academy.
  • Jamie Eling haalde zilver in de reeks jongens u11. Hij speelde tegen de Luxemburger Aaron Sahr, die tevens op het podium stond in de reeks u13, waarin hij onder meer onze Vitja uit de tabel speelde. Jamie heeft zijn vel heel duur verkocht met schitterende balwisselingen. Op het einde van de vierde set kreeg hij in de laatste 4 ballen twee 'kantjes' tegen, die niet meer te redden vielen en aldus met een klein verschil net niet in de belle geraakt. Een belle had het verschil kunnen maken want de Luxemburger leek toch wel aan het einde van zijn krachten aan het komen, net op tijd voor hem dus nog.
  • Per Gevers haalde zilver in de reeks u11. Hij kon geen oplossing vinden op ontvangst en eerste bal en wist geen set te veroveren, maar was er wel 2 keer dicht bij 12-10 en setballen tegen Thomas Laruelle van Henegouwen.  
  • Lotte Nuyttens haalde brons in de reeks u11. Indien zij won kon het een Vlaamse finale geworden zijn maar zij geraakte helaas niet voorbij Tania Morice in de halve finale, ondanks ze voorsprong kon nemen door de eerste set weg te snoepen.

Dit waren de podiumplaatsen, maar natuurljk mogen wij ook niet de andere resultaten vergeten. Ik beschrijf nog kort hieronder wat anderen in de hoofdtabel hebben gedaan, want iedereen heeft er minstens 1 gehaald, hoera :-)

  • Kathe De Meyer, Ella Aelst en ook "youngster" Cato konden zich plaatsen voor de hoofdtabel bij de meisjes u11. Deze drie zaten allemaal langs dezelfde kant van de tabel samen, waardoor zij in ronde 1 of 2 al elkaar dienden te confronteren. Voor Cato en Ella stopte het avontuur in de eerste ronde. Geen ramp, want Cato komt uit de reeks u9 en Ella is ook nog eerstejaars bij de u11. Kathe en Lessia kwamen tegen elkaar in de twee ronde, waarvan u het resultaat al kon afleiden uit het feit dat Lessia die reeks heeft gewonnen.
  • Lotte, Lessia en Kathe haalden ook de hoofdtabel in de reeks meisjes u13, maar het bleef toch bij de eerste ronde. Op zicht wel al sterk, want dit was de 1/8 finale in een hogere leeftijdsreeks voor de meisjes.
  • Bryan Ziqian Zhang wist door te stoten tot de kwartfinale in de reeks jongens u9 en verloor tegen reekswinnaar Noan Piette van Namen. Ook Josse Duthoy worstelde zich in de reeks jongens u9 door de poules naar de hoofdtabel, waar finalist Lucas Simon van Grans Est hem de halt toeriep. Onze jongens botsten dus tegen de finalisten en in een andere tabelpositie konden zij misschien wel verder doorstoten, maar je kiest dat niet zelf natuurlijk.
  • Thomas Vertommen speelde in de reeks jongens u11 de kwarffinalle tegen Aylan Goudjil van ASPCTT Academy. Hij had veel moeite met opslag ontvangst en kon daardoor geen vuist maken. Zo zie je maar hoe belangrijk een goeie opslag en ontvangst kan zijn. Aan de andere kant van de tabel speelde Louis-Victor Lemaire tegen de sterke poulin Matt Closset uit namen. Matt speelde heel goed niveau en liet Louis-Victor niet echt in de match komen. Louis-Victor boekte kort voordien in de 1/8 finale nochtans nog een heel overtuigende en vlotte overwinning tegen Nikita Richard van Waals-Brabant.
  • Vitja Lutsenko speelde 1/8 finale in de reeks jongens u13 tegen de Luxemburger Aaron Sahr, waarvan het resultaat hogerop reeds werd vermeld. In dezelfde reeks kon ook Thomas nog doorstoten tot de kwartfinale. Daarin kwam hij tegen de Henegouwer Thomas Laruelle (B6) toch wel een stukje te kort om eerlijk te zijn en dat bleek geen schande, want die werd ook reekswinnaar. Nog in dezelfde reeks kon Louis-Victor Lemaire zich plaatsen voor de hoofdtabel, maar daar bleek Aylan (die tegen Thomas won in de reeks u11) ook wel een maatje te sterk.

Een proficiat aan het ganse team van spelers maar ook zeker aan de coaches die hun beste beentje hebben voorgezet! Klik hier voor het foto album.

Rendez-vous op het internationaal tornooi van Namen (31/10-1/11) waar we tegen de thuisploeg revanche kunnen nemen :-)

Speler(s): 
Bryan Ziqian Zhang
Louis Victor Lemaire
Per Gevers
Lotte Nuyttens
Thomas Vertommen
Vitja Lutsenko
Cato Verleye
Jamie Eling
Josse Duthoy
Kathe De Meyer
Lessia Lewyckyj
Coach(es): 
David Henkens
Lisa Lemaire
Maxim Janik
Wesley Van Den Noortgate
Jo Willems
Carlo Agnello
Datum: 
maandag, 7 september, 2020
Plaats: 
Charleville-Mézières
Opvolging: