Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Internationaal jeugdtornooi Roncq

Onze eerste deelname aan een internationaal jeugdtornooi sinds de lockdown door Covid-19 is geschied. Iedereen had er veel zin in. Het was voor sommigen weer wat wennen aan wedstrijden spelen, althans op dit niveau. Roncq wordt een vaste waarde voor de Vlaamse Tafeltennisliga om te bezoeken met onze jongste spelers, net over de Belgische grens, heel dicht bij Vlaanderen en toch internationaal.

Alle reeksen bestonden uit 1 poule die op zaterdag en zondag werden gespeeld, zonder finalerondes. Alle spelers binnen één leeftijdsreeks namen het dus tegen elkaar op (inclusief spelers van de eigen federatie) en zo werd de ranking opgemaakt op basis van de pouleresultaten. Op zich een heel eerlijke manier van ranking, al ontbrak natuurlijk hierdoor wel de sportieve spanning van finale wedstrijden. Een pluim voor de organisatie die alles vlot heeft laten verlopen. Het was opnieuw een heel aangenaam tornooi om aan deel te nemen.

De Vlaamse Tafeltennisliga was er van de partij met 2 ploegen. Team A werd gevormd door Vitja, Lessia, Bryan, Ella, Joppe en Temperance. Team B werd gevormd door Matt, Lotte, Josse, Ella en Stien. Kathe was ook mee gekomen met de VTTL als extra inschrijving, omdat er binnen een team maar 1 speler per leeftijdscategorie kon ingeschreven worden. Zo kreeg ook zij de kans om mee te doen, maar helaas werd ze zaterdagavond ziek en kon daardoor zondag niet meer deelnemen. Onze spelers werden ondersteund door coaches Tim Wauters, Nick Van Camp, Jo Willems en delegatieleider Wesley Van Den Noortgate.

Hieronder krijgt u een beknopt overzicht van de resultaten onder de vorm van het aantal gewonnen wedstrijden. Detailresultaten zullen worden gepubliceerd op de website van de organisator. Drie van onze spelers behaalden het podium. Vitja won goud, Lessia zilver en Stien brons. Een paar anderen eindigden kort bij een podiumplaats. Ook moet gezegd dat Matt deelnam in een hogere leeftijdscategorie en zelfs daar sterk presteerde. In zijn eigen reeks zou hij naar onze inschatting ook wel op het podium hebben gestaan.

Team A van de VTTL viel ook enkele keren in de prijzen. De meisjes, de jongens en bijgevolg ook nog eens het ganse team mochten op het derde schavotje klimmen met hun fiere coaches.

 • Ella Aelst 6/9 (zaterdag 5/5 en zondag 1/4)
 • Joppe Moorkens 1/7 (zaterdag 1/4 en zondag 0/3)
 • Matt Closset 5/9 (zaterdag 3/5 en zondag 2/4)
 • Stien Herthogs 4/6 (zaterdag 1/3 en zondag 3/3) 
 • Temperance Tang 2/6 (zaterdag 1/4 en zondag 1/2)
 • Lotte Nuyttens 5/9 (zaterdag 3/5 en zondag 2/4)
 • Vitja Lutsenko 8/9 (zaterdag 4/5 en zondag 4/4) 
 • Cato Verleye 5/9 (zaterdag 3/5 en zondag 2/4)
 • Bryan Ziqian Zhang 5/9 (zaterdag 3/5 en zondag 2/4)
 • Josse Duthoy 1/9 (zaterdag 0/5 en zondag 1/4)
 • Kathe De Meyer 0/5 op zaterdag (geen deelname op zondag)
 • Lessia Lewyckyj 8/9 (zaterdag 5/5 en zondag 3/4)

Neem ook een kijkje op ons foto album, waar u elke speler in actie ziet, behalve Kathe (spijtig genoeg wegens ziekte vervroegd moeten stoppen).

Hartelijke dank aan alle spelers en alle coaches voor hun sportieve inzet. Er werd goed samengewerkt als één hecht team, al waren wij in feite met twee teams aanwezig. Op naar Charleville-Mézières in september, dan bezoeken wij nogmaals onze Franse buren.

Speler(s): 
Bryan Ziqian Zhang
Joppe Moorkens
Matt Closset
Stien Herthogs
Temperance Tang
Lotte Nuyttens
Vitja Lutsenko
Cato Verleye
Josse Duthoy
Kathe De Meyer
Lessia Lewyckyj
Coach(es): 
Nick Van Camp
Tim Wauters
Wesley Van Den Noortgate
Jo Willems
Datum: 
zaterdag, 3 juli, 2021 tot zondag, 4 juli, 2021
Plaats: 
Roncq