Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Internationaal Jeugdtornooi Charleville-Mézières 2022

Het afgelopen weekend (3-4 september) zakte een grote VTTL-delegatie af naar Frankrijk voor het internationaal jeugdtoernooi van Charleville-Mézières. Enkele van onze toppers konden eremetaal veroveren.

De VTTL-delegatie was ambitieus voor de start van het toernooi. Medailles voor onze spelers, gesteund door coaches Jo Willems, Yves Mattheus, Wouter Devue en Tim Wauters, behoorden zeker tot de mogelijkheden.

Bryan Zhang was op dreef bij de U11. De titel leek binnen handbereik, maar na een hoogstaande finale moest hij toch nipt de duimen leggen. Een mooie prestatie van onze youngster.
Matt Closset is het nieuwe talent van de Closset familie. Er werd veel van hem verwacht in Frankrijk. Na enkele vlotte zeges kwamen de moeilijke wedstrijden er aan in de eindfase van de U13 competitie. Uiteindelijk verloor Matt in de halve finale van de latere winnaar, maar veroverde hiermee wel de bronzen medaille. Ook bij de U15 verloor hij van de latere winnaar. Desondanks een zeer knappe prestatie. Lessia Lewyckyj toonde haar klasse en kon in twee competities (U13 & U15) brons pakken. Lotte Nuyttens viel met brons bij de U13 meisjes ook nog in prijzen. Josse Duthoy (U11), Cato Verleye (U11) en Ella Vermandel (U9) haalden ook nog de kwartfinale. 

Het internationaal toernooi in Charleville-Mézières was een mooie ervaring voor onze youngsters en we hopen volgend jaar op nog meer medailles!!

Speler(s): 
Bryan Ziqian Zhang
Ella Vermandel
Matt Closset
Temperance Tang
Lotte Nuyttens
Vitja Lutsenko
Cato Verleye
Jamie Eling
Josse Duthoy
Lessia Lewyckyj
Coach(es): 
Tim Wauters
Wouter Devue
Yves Mattheus
Jo Willems
Datum: 
zaterdag, 3 september, 2022 tot zondag, 4 september, 2022
Plaats: 
Charleville-Mézières (Frankrijk)