Internationaal jeugdtornooi Roncq (Frankrijk) 2020

Het was een feest in Roncq! We trokken erheen met elf spelers van de VTTL kern -12 jarigen, aangevuld met Per Gevers als student op onze topsportschool.

Sterk vertegenwoordig hoopten wij (en droomde ik) stiekem om in de prijzen te vallen. De focus lag daarbij op ons sterkste team, maar dat was niet zo evident want zowel bij de jongens als bij de meisjes preminiemen hebben wij spelers die erg aan elkaar gewaagd zijn. Geen gemakkelijke keuzes dus.

The A-team

Na de poules van dag 1 zagen de tekens er goed bijzonder goed uit. Vier van de zes uit dit team konden rechstreeks naar de 1/4 finales doorstoten en de twee andere door naar de 1/8 finales. Lessia, kwam net dat tikkeltje tekort en verloor de 1/8 finale met het kleinste verschil in de beslissende set. Verder dan maar voor de plaatsen 9-16 met als eindresultate de 10e plaats. Gezien Lessia als preminiem heeft deelgenomen in de miniemen reeks, kunnen wij toch nog van een behoorlijk resultaat spreken. Per kon zich nog doorheen de 1/8 finale werken van de miniemen, maar werd daarna helaas gestopt in de 1/4 finale. Ook daarna ging het niet meer van een leien dakje en werd hij uiteindelijk nog 7e in de eindstand. Bryan, De jongste telg van de jongens uit het A-team, speelde met ups en downs bij de benjamins. Weliswaar ging hij door tot de halve finale waarin veel nipte sets werden gespeeld, maar 3 daarvan in het voordeel van zijn tegenstander. De kleine finale voor een mooie 3e plaats in de eindstand wist hij dan wel weer positief af te sluiten. Cato, de jongste telg van de meisjes het uit A-team, ging helemaal door tot in de finale. Daar moest ze haar meerdere erkennen in de winnares van de andere poule. Een hele mooie tweede plaats dus voor haar. Voor Lotte net hetzelfde verhaal maar dan bij de preminiemen. Helemaal door tot in de finale en daar verloren van de winnares uit de andere poule. Ook een mooie tweede plaats voor Lotte. Last but not least, kon ook Thomas zich tot in de finale smashen. Hij groeide doorheen het tornooi qua niveau. Zijn evolutie was reeds van dag 1 te merken om uit te monden in een schitterende beslissende set van de finale, waar hij zijn tegenstander als het ware weg blies van het toneel. Goud voor Thomas en zijn naam weerklonk luid doorheen de ganse zaal dankzij onze supporters aan de zijkant.

B-team

Zoals reeds gezegd was het, voornamelijk bij de preminiemen, geen evidente keuze wie in het B-team zou komen. Ook daar hadden we enkele kleppers in onze rangen. Jill, die voor het eerst mee ging internationaal met de VTTL, deed een schitterend debuut bij de benjamins. Zij werd in de halve finale een halt toegeroepen door onze eigen Cato. Voor de plaats 3 kon ze ook helaas niet winnen, dus net geen medaille maar wel geslaagd tornooi. Onze jongen benjamins Josse kon als vierde in zijn poule ook nog net mee naar de 1/8 finale. Daar verloor hij tegen de latere winnaar, dus zeker geen schande. Helaas kon hij daarna ook geen vuist meer maken en eindigde tot slot op de 8e plaats. Bij de preminiemen waren Ella en Jamie van dienst in het B-team. Ella kwam in dag 2 op de tabel van 9-16, waar zij als eerstejaars preminiemen nog de 13e plaats kon bemachtigen. Jamie had geen goede dag in zijn poule. Hij won twee wedstrijden, maar kennelijk niet de juiste waardoor hij pas 6e werd en doorverwezen naar de tabel van 9-16. Daar kon hij wel nog twee keer zegevieren en de 11e plaats nog innemen. In zijn poule verloor hij enkele nipte belles en die maakten natuurlijk een groot verschil voor de rest van zijn tornooi. Vitja speelde als eerstejaar miniem bij de miniemen. In de finale tabel legde hij hetzelfde parcours af als Per, om met als logisch gevolg de laatste wedstrijd tegen elkaar uit te komen. Daar won per en dat bracht Vitja op de 8e plaats. Bij gebrek aan sterke miniemen diende we ook voor het B-team een preminiem daar te laten deelnemen, met name Kathe. Zij kon zich niet plaatsen voor de hoofdtabel, maar kon in de tabel van 9-16 nog wel twee overwinningen boeken. Ze eingdigde 13e.

Prijzen

Als u aandachtig heeft gelezen weet u al dat we enkele indivuele podiumplaatsen hadden. 1x goud, 2x zilver en 1x brons.
Maar dat was niet alles. Twee van onze speelsters mochten het podium opklimmen voor een fairplay prijs! Dus ook proficiat aan Kathe en Ella!
Collectief was de VTTL de tweede sterskte bij de jongens (per team) met het A-team, en de derde sterkste bij de meisjes ook met het A-team. Het A-team in zijn totaliteit werd ook nog eens tweede dus het was een heen en weer geloop van en naar het podium!
Ons B-team werd 10e van de 13e teams.

Het was een heel spannend weekend, met heel veel wedstrijden en goede ervaringen. Proficiat aan zowel de spelers van A- en B-team en zoals Hannibal ook zei ... I love it when a plan comes together :-)