Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Contender Spa 2023

Deze week vindt de WTT Youth Contender plaats in Spa (17-23 april). Een grote delegatie van Belgische spelers zal deelnemen aan dit tornooi. Voor de VTTL zullen Bryan Zhang, Matt Closset, Tom Closset, Vitja Lutsenko, Jamie Eling, Temperance Tang, Julie Van Hauwaert, Sara Devos, Lotte Nuyttens en Lessia Lewyckyj deelnemen. De VTTL-coaches van dienst zijn Yannick Vostes, Carlo Agnello en Pieter Geerts. Op deze pagina houden we u dagelijks op de hoogte van de belangrijkste resultaten in Spa. 

Dag 5,6,7 - U19, U17, U15, U13, U11 meisjes 

Julie Van Hauwaert en Lilou Massart konden zich bij de U19 plaatsen voor de hoofdtabel. De VTTL-speelster moest jammer genoeg meteen het onderspit delven tegen de Spaanse Elvira Fiona Rad (2-3). Lilou Massart kreeg meteen ook een sterke Chinese op haar bord en verloor kansloos met 0-3. Sara Devos en Eloise Duvivier raakten niet voorbij de poulefase.

Anais Romain, Alicia Warrand, Lilou Massart, Eloise Duvivier en Lilly Laffineur raakten voorbij de groepsfase bij de U17. Enkel Lilou Massart schopte het nog tot de 1/8ste finale. De rest werd al na één wedstrijd uitgeschakeld. Lessia Lewyckyj en Lotte Nuyttens hadden het moeilijk en konden geen overwinning pakken in de poules.

Opnieuw een grote delegatie bij de U15 meisjes. Lilly Laffineur, Alicia Warrand en Lessia Lewyckyj knokten zich naar de hoofdtabel. Daar moesten ze jammer genoeg heel snel de aftocht blazen. Yasmine Coryn, Anais Romain en Lotte Nuyttens werden uitgeschakeld in de groepsfase.

Temperance Tang kon haar eerste wedstrijd winnen bij de U13, maar dat was net niet voldoende om door te stoten. Yasmine Coryn raakte ook niet verder dan de groepsfase. Ook bij de U11 was de tegenstand te sterk voor 'Tempi'. Maar dit was zeker en vast een goede leerschool. 

Dag 3 - U19, U15, U11 jongens

Louis Laffineur had voor eigen volk veel ambities bij de U19. Hij strandde jammer genoeg in de Round of 32. Alessi Massart werd een ronde vroeger uitgeschakeld. Tim Giltia kon geen wedstrijd winnen op de hoofdtabel. 

Vitja Lutsenko stond op de hoofdtabel bij de U15. Na een knappe zege tegen de Portugees Tiago Olhero werd hij uitgeschakeld door de Chinees Li Hechen. Geen schande, blijven werken Vitja!
Noa Baekelandt, Jamie Eling, Charles Janssens en Matt Closset gingen er jammer genoeg meteen uit in de Round of 64.

Drie Belgische deelnemers bij de U11 jongens. Edouard Gerson en Noa Warrand werden uitgeschakeld in de groepsfase. Sam Vandenbulcke kon met één zege doorstoten naar de hoofdtabel. Na één ronde, de kwartfinale in dit geval, zat zijn avontuur erop. 

Dag 2 - U19, U15, U13 jongens

Matt Closset was de grote uitblinker bij de U13. Hij speelde een zeer sterk tornooi. Uiteindelijk sneuvelde hij pas in de halve finale, 0-3-nederlaag tegen de Fransman Nolan Johnston. Sterk Matt! Op naar de volgende topprestatie...

Noa Baekelandt, Jamie Eling, Charles Janssens, Vitja Lutsenko en Matt Closset konden zich plaatsen voor de hoofdtabel bij de U15. Mooie prestatie van deze youngsters, die woensdag een vervolg kunnen breien aan hun tornooi. Bryan Zhang, Noan Piette, Antoine Leleux, Manoe Jasinski, Noah Genart en Maxime Degive raakten niet voorbij de groepsfase.

Louis Laffineur, Tim Giltia en Alessi Massart konden zich plaatsen voor de hoofdtabel bij de U19. Xavier Wats, die bij de U17 de kwartfinale haalde, werd uitgschakeld.  

Dag 1 - U17 & U13 jongens

Vitja Lutsenko, Per Gevers, Maxime Degive, Xavier Wats en Noah Genart konden zich plaatsen voor de hoofdtabel bij de U17. Onze Belgen waren geen reekshoofd en kregen sterke tegenstanders op hun bord. Per Gevers won zijn eerste wedstrijd, maar strandde uiteindelijk in de Round of 64 na een nederlaag tegen de Fransman Nathan Lam. Voor Noah Genart, Vitja Lutsenko en Maxime Degive zat het tornooi er al een ronde vroeger op. Xavier Wats verkeerde daarentegen in bloedvorm. Hij schopte het tot de kwartfinale. Dinsdag (19u10) treft hij de Zuid-Koreaan Lee Hoyun. We duimen alvast! Charles Janssens, Jamie Eling en Noa Baekelandt werden jammer genoeg uitgeschakeld in de poulefase.

Bryan Zhang, Tiago Hermanns, Noan Piette, Antoine Leleux en Alexandre Pire raakten niet voorbij de poulefase bij de U13. Matt Closset kon met een foutloos rapport wel doorstoten naar de hoofdtabel. Op maandagavond moest Matt aantreden in de 1/8ste finale. De Singaporees Yee Tristen was de niet te onderschatten tegenstander. De eerste set ging naar Tristen, maar Closset vocht terug. Uiteindelijk kon hij het toch afmaken in vier sets. Dinsdag om 18u40 speelt Matt zijn kwartfinale tegen de Brit Adam Alibhai.

Speler(s): 
Bryan Ziqian Zhang
Matt Closset
Temperance Tang
Lotte Nuyttens
Sara Devos
Tom Closset
Vitja Lutsenko
Jamie Eling
Julie Van Hauwaert
Lessia Lewyckyj
Coach(es): 
Yannick Vostes
Carlo Agnello
Pieter Geerts
Datum: 
maandag, 17 april, 2023 tot zondag, 23 april, 2023
Plaats: 
Spa

 


LOGO SPORT VLAANDEREN