Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Contender Frankrijk 2022

Sara Devos zal niet deelnemen in Metz. Ze herstelt nog van een coronabesmetting. 

Dag 1: maandag 14 februari

U13 dames:
Kathe De Meyer wint 1 wedstrijd, maar verliest ook 2 wedstrijden. Ze wordt derde en is uitgeschakeld. 
Ella Aelst verliest haar groepswedstrijden en is uitgeschakeld. 

U17 dames:
Julie Van Hauwaert wint haar beide groepswedstrijden en wint ook in de tweede knockoutfase tegen de Duitse Brenda Ruehmkorff met 3-1. In de 8ste finales gaat ze onderuit tegen de Italiaanse Nicole Arlia. Ze verliest de wedstrijd met 0-3. 
Lilou Massart verliest beide groepswedstrijden en is uitgeschakeld. 
Lilly Laffineur moest het in de eerste knockoutfase opnemen tegen de Amerikaanse Sarah Jalli met 0-3. 

Dag 2: dinsdag 15 februari

U15 dames:
Lilou Massart werd knap tweede in haar poule en stoot door naar de volgende ronde. De overige 3 Belgische deelneemsters werden uitgeschakeld. Ella Aelst, Kathe De Meyer en Lilly Laffineur kwamen telkens net te kort voor een zege.

U19 dames:
Julie Van Hauwaert is de enigste Belgische deelneemster in deze reeks. Dankzij een mooie 3 op 3 stoot zij door naar de hoofdtabel.

Dag 3: woensdag 16 februari

U15 dames:
Lilou Massart speelde in de tweede knockoutfase tegen Chloe Neng Huen Lai en won moeizaam met 3-1. In de 8ste finales was Nina Elsa Guo Zheng steeds iets sterker. Lilou verloor met 1-3 en is uitgeschakeld.   

U19 dames:
Julie Van Hauwaert kwam uit tegen Zuzanna Wielgos in de tweede knockoutfase en won met een erg nipte 3-2. In de 8ste finales kwam ze opnieuw uit tegen Nicole Arlia, die haar uitschakelde in het U17-circuit. Julie kon geen vuist maken en werd uitgeschakeld met een 0-3 nederlaag. 

Dag 4: donderdag 17 februari

Het tornooi van de meisjes zit erop. Morgen beginnen de jongens eraan. 

Dag 5: vrijdag 18 februari

U13 heren:
Matt Closset werd uitgeschakeld nadat hij 3 groepswedstrijd verloor. 
Maxime Degive verloor één, maar won twee groepswedstrijden. Hij plaatste zich als nummer 1 voor de volgende ronde. Daar lootte hij Melker Sjovard. Na een goede start, verloor hij met 2-3. Maxime is uitgeschakeld. 

U17 heren:
Tom Closset won beide groepswedstrijden en eindigde als eerste in zijn groep. Tom is gekwalificeerd voor de eerst knockoutfase. Daar werd Shokhrukh Iskandarov makkelijk met 3-0 weggezet. In de volgende ronde wachtte Rogelio Castro, maar Tom verloor met 1-3 en is uitgeschakeld.  
Vitja Lutsenko kon geen vuist maken in zijn eerste wedstrijd, maar knokte zich terug in de tweede wedstrijd. Als tweede gaat hij door naar de volgende ronde waar Oscar Birriel Rivera wacht. Met een 0-3 nederlaag werd hij uitgeschakeld. 
Xavier Wats verloor zijn eerste wedstrijd, maar won zijn tweede. Hij kwalificeert zich als tweede voor de eerste knockoutfase. Daar kwam hij uit tegen Matej Haspel, maar verloor met 1-3. Exit Xavier. 

Dag 6: zaterdag 19 februari

U15 heren:
Vitja Lutsenko verloor zijn twee groepswedstrijden en is uitgeschakeld. 
Ook Matt Closset verloor zijn twee groepswedstrijden en is uitgeschakeld. 
Tot slot werd ook Maxime Degive uitgeschakeld. Hij verloor ook 2x.

U19 heren:
Tom Closset verloor zijn eerste groepswedstrijd. Met de rug tegen de muur won hij zijn tweede. Tom mag het morgen opnemen tegen Yan Kai Andy Wong. 
Andersom bij Xavier Wats. Hij won zijn eerste groepwedstrijd, maar verloor zijn tweede. Hij speelt morgen tegen Borna Petek in de eerste knockoutfase. 

Dag 7: zondag 20 februari

Tom Closset mocht aanvatten tegen Yan Kai Andy Wong. De wedstrijd ging gelijk op, 2-2. Set 5 kon Tom de zenuwen het best onder controle houden en zich plaatsen voor de tweede knockoutfase. Daar moest hij het opnemen tegen de Koreaan Hoyun Lee. Hij verloor kansloos met 0-3 en werd uitgeschakeld. 
Xavier Wats verloor met 0-3 en werd uitgeschakeld in de eerste knockoutfase.

Speler(s): 
Matt Closset
Tom Closset
Vitja Lutsenko
Julie Van Hauwaert
Coach(es): 
Yannick Vostes
Carlo Agnello
Datum: 
maandag, 14 februari, 2022 tot zondag, 20 februari, 2022
Plaats: 
Metz
Opvolging: