Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Knalprestaties bij U21

Onze jonge Belgen zijn op dreef in De Haan. In de U21 competitie bij de mannen staan vier van onze landgenoten morgen op de hoofdtabel: Florian Cnudde, Thibaut Darcis, Olav Kosolosky en last but not least Laurens Devos. Welke toeren gaat onze kersverse wereldkampioen nog uithalen…. Afspraak morgen in sporthal Haneveld!

Geschreven door Ivan Crabbe

Laurens Devos (18) blijft ongeslagen in De Haan. De paralympische kampioen plaatste zich vanmorgen voor de U21 hoofdtabel met een knappe overwinning tegen de Roemeen Paul Mladin. De Zweed Simon Soderlund (WR 318) is de volgende tegenstander. Olav Kosolosky (16) werd gisteren uitgeschakeld bij de seniores. Vandaag kon hij zich bij de U21 wel plaatsen voor de hoofdtabel. De speler van Sokah Hoboken nam na een spannende strijd de maat van de Indiër Siddhesh Pande (3-1). Morgenochtend wacht de Puerto Ricaan Brian Afanador (WR 118). “Het was een mooie revanche voor gisteren. Ik heb wel goed gespeeld tegen de hoger gerangschikte Spanjaard Carlos Franco. Jammer genoeg was het net niet genoeg om de wedstrijd te winnen. De Indiër vandaag was zeker niet te onderschatten. Ik had het niet onder de markt en heb moeten knokken om de zege binnen te halen. Ik sta nu op de hoofdtabel van de U21. Een echte doelstelling heb ik niet, ik ga het nu match per match bekijken. Naast Laurens Devos staan er nog een enkele andere Belgen op de hoofdtabel. Dat is leuk, zo kunnen we ons eens tonen aan het thuispubliek.”
Nicolas Degros (15) toonde meermaals z’n klasse in De Haan. De Waal leek ook tegen de Indiër Chandra op weg naar de overwinning. In de belle was de spanning te snijden. Degros was wat ongelukkig en de zege ging uiteindelijk nipt naar Chandra. Valentin Pierart ging ook onderuit bij de U21, de Italiaan Matteo Mutti was de boosdoener. Morgen zien we naast Laurens Devos en Olav Kosolosky ook nog Florian Cnudde en Thibaut Darcis terug op de hoofdtabel.