Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

International youth tournament VTTL

Het internationale jeugdtornooi van de VTTL was een voltreffer op alle fronten. Veel inschrijvingen, een goed niveau, mooie Vlaamse resultaten, een goede organisatie, een schitterende zaal...zorgen ervoor dat iedereen kan rekenen op een nieuwe editie in 2019. De voorbereidingen starten vanaf vandaag - maar eerst nog even terug blikken op het afgelopen weekend.

De dag startte meteen goed met een 15 tot 20 benjamins die kwamen proeven van tafeltennis tijdens onze talentdag. Zeer knap dat vele kinderen aanwezig waren voor een dag vol plezier. Tijdens deze benjamindag begonnen de verschillende delegaties al toe te stromen. Vanaf 's middags werd de spanning opgebouwd en om 13.30 kon het tornooi van start gaan.

Op dag 1 zagen we heel wat interessante wedstrijden in de verschillende poules. Vooral bij de jongens 2007-2008 was er een pittige strijd aan de gang om door de poule te geraken. De reeks jongens 2009-2010 lieten heel wat knappe zaken zien met het oog op de toekomst. Veel Vlaamse spelers gingen door hun poule maar er waren zeker ook enkele verrassingen. Omstreeks 20.00 gingen alle delegaties naar het Redingenhof om daar een hapje te eten. Rond 21.00 waren alle delegaties terug aanwezig in het Redingenhof of hotel Ibis om te slapen.

Op dag 2 begonnen we aan het echte werk, vanaf toen ging men verder met rechtstreeks uitschakeling. Er werd echter wel verder gespeeld voor elke plaats. Bij de jongens 2009/2010 namen we in de kwartfinale afscheid van Thomas Vertommen, Jamie Eling en Ryan D'hertefelt. Bij de jongens 2007/2008 gingen Jelle Campers/ Per Gevers/ Siebe De Winter eruit in de 1/8ste finale. Een grote verrassing ook bij de jongens 2005/2006 door het verlies van Tom Closset. Al deze resultaten bewijzen het hoge niveau. Bij de meisjes ging Evy Vandecasteele eruit in de 1/8ste finale. 

Maar er waren ook voltreffers met een prachtige overwinning van Michiel Nijst en Julie Van Hauwaert, Een bronzen medaille van Sara Devos en Manoe Labaere, een eerste podiumplaats en overwinning op een internationaal tornooi voor Lotte Nuyttens en Lessia Lewyckyj...knappe resultaten! Het land Luxemburg ging knap met de eindoverwinning naar huis.

Een voltreffer, zoals al gezegd! Een blijver voor de komende jaren! Bedankt aan alle deelnemers, delegaties, ouders, medewerkers, sport Vlaanderen..., voor dit schitterende evenement!

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar