Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Medailles bij de vleet

Onze jonge VTTL-toppers zijn terug thuis na hun strooptocht op de Junior & Cadet Open van Noord-Macedonië. Ze brachten een karrenvracht aan medailles mee: 1 keer goud, 3 keer zilver en 2 keer brons. Cadet Tom Closset pakte samen met de Peruviaan Carlos Fernandez goud in het team event. Sara Devos en Julie Van Hauwaert graaiden ook nog een pak eremetaal mee. Op naar nieuwe triomfen in Hongarije?

Geschreven door Ivan Crabbe

Een grote delegatie van de VTTL, met coaches Carlo Agnello en David Henkens, reisde vorige week af naar Skopje (Noord-Macedonië). In dit minder sterk bezette toernooi waren medailles vooropgesteld voor onze spelers. Ze scoorden meteen al drie keer in het team event. Tom Closset pakte goud aan de zijde van de Peruviaan Carlos Fernandez bij de cadetten. In de finale was het Roemeense team een maatje te klein. Sara Devos en Julie Van Hauwaert deden het uitstekend bij de meisjes. Enkel de Roemenen bleken nog een brug te ver. Awa Sow en Estelle Duvivier konden nog brons veroveren bij de junioren meisjes.

Van Hauwaert schittert
In het tweede deel van de week stond het enkel- en dubbelspel op het programma. Tom Closset was met hoge ambities aan het toernooi gestart bij de cadetten. Hij had het meteen moeilijk in de 1/8ste finale tegen de Roemeen Daniel Moldovan. Na een 2-0-achterstand vocht Closset nog terug en hij kon de drie volgende sets nog binnenhalen. Een sterk staaltje van doorzettingsvermogen. In de kwartfinale moest Closset de degens kruisen met zijn maatje Carlos Fernandez. Tom gaf alles, maar een overwinning zat er niet in. Geen medaille dus in het enkelspel voor ons toptalent, maar hij kan terugblikken op een mooi toernooi. Julie Van Hauwaert was ‘on fire’ in Skopje. In het enkelspel speelde ze bij momenten op een indrukwekkend niveau. Niemand leek haar te stoppen, een medaille was een zekerheid. Kon het goud worden? Daar hoopte iedereen op, maar in de finale draaide het helemaal verkeerd uit. De Roemeense Bianca Mei Rosu haalde het vlot met 3-0. Een anticlimax voor de Belgische delegatie, maar achteraf bekeken mag Van Hauwaert fier zijn op haar prestatie. Sara Devos behaalde samen met Julie Van Hauwaert als klap op de vuurpijl ook nog eens zilver in het dubbelspel. De meisjes zullen zich het toernooi in Noord-Macedonië nog lang herinneren. Awa Sow haalde slechts de 1/8ste finale bij de meisjes juniores. In het dubbelspel aasde met Estelle Duvivier op revanche. Na een knap toernooi haalde het duo de bronzen medaille binnen. Eindbalans: 1x goud, 3x zilver en 2x brons.

Grote ambities
Een schitterende prestatie, dat beaamde ook coach Carlo Agnello. “We waren met grote ambities naar hier afgezakt. Uiteindelijk kunnen we tevreden zijn, maar er zat toch iets meer in. Zeker in het dubbelspel zijn er kansen gemist. Deze spelers hebben te weinig ervaring met zo’n wedstrijden. Tom Closset heeft wel het maximum uit zijn toernooi gehaald. Het zijn goede ervaringen die we kunnen meenemen naar de toekomst. We richten met onze youngsters nu de blik op de Junior & Cadet Open van Hongarije (6-10 november). Dat is een toernooi met een veel sterkere bezetting en het zal knokken worden om goede resultaten neer te zetten.”