Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Belgisch feestje in Ostrava

Feest in het Belgische kamp op het EJK in Ostrava! De jongens juniores (Adrien Rassenfosse, Olav Kosolosky, Nicolas Degros en David Comeliau) pakten een bronzen medaille in het team event. Vandaag start de enkel- en dubbelcompetitie in Tsjechië.

Geschreven door Ivan Crabbe

Na de groepsfase begon het echte werk voor onze juniores. Ze troffen Kroatië in 1/8ste finale. Met sprekend gemak konden Kosolosky en co. de Kroaten vloeren. In de kwartfinale kwam met Polen een taaiere klant tevoorschijn. Maciej Kubik blonk uit in de eerste wedstrijd en kon Rassenfosse nipt het nakijken geven. Een klein tikje, maar ook Kosolosky ging onderuit. De Belgen hingen in de touwen. Wat nu? Nicolas Degros realiseerde een topmatch tegen Symon Kolasa en kon met 15-13 (!) uitmaken in de belle. Wat een thriller! Een boost voor het vertrouwen van onze jongens. Rassenfosse hing de bordjes gelijk na een knappe zege tegen Kulczycki. Het was aan Olav om de klus te klaren. Kubik maakte het hem bijzonder moeilijk en de spanning was te snijden. Wie hield het hoofd koel? Kosolosky vocht terug na een achterstand en in de belle kon hij de volle buit pakken. Fantastisch, adembenemend, wonderbaarlijk, historisch… we kunnen zo nog even doorgaan. Met een zekere medaille in het achterhoofd konden de juniores met een gerust gemoed toeleven naar de clash met Azerbeidzjan. De voormalige Sovjetstaat kan rekenen op een aantal voormalige Chinezen en kon op dit toernooi al verschillende toplanden verrassen. Rassenfosse was niet onder de indruk en hij zorgde meteen voor een zege tegen Xinyu Yang. Kosolosky moest knokken tegen Khinhang Yu. De Oost-Vlaming ging goed mee, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen na vier sets. De Azeri’s roken bloed en gingen op hun elan door: 3-1. Geen finale voor de Belgen. In de troosting was de Duitsland nog te sterk, maar onze juniores mogen terugblikken op een schitterend parcours.

Mooie toekomst
De cadetten jongens eindigden op de negende plaats. Gezien hun potentieel hadden we toch net iets meer verwacht. De cadetten meisjes legden beslag op een heel knappe tiende plaats. Dat opent perspectieven voor het Europees Jeugdkampioenschap van volgend jaar in Kroatië. Onze juniores meisjes eindigden op een 25ste plaats. Op naar het enkel- en dubbelspel!!