Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Internationaal tornooi Grand Est

Afgelopen weekend (17-18 december) vond het internationaal tornooi van de Grand Est plaats. De VTTL zakte met een grote delegatie af naar Frankrijk. Ella Vermandel was met een zilveren plak bij de benjamins de gevierde speelster.

Er was in Frankrijk een grote Belgische vertegenwoordiging. Logis Oudergem en de provincies Namen, Luik en Henegouwen maakten deel uit van de Waalse delegatie. Voor Vlaanderen waren de VTTL en TT Kempen aanwezig.

Op naar het sportieve gedeelte. Temperance Tang is sant in eigen land. Op internationaal niveau moet ze wat meer knokken voor eremetaal. Bij de preminiemen 1 ging ze vlot door de poulefase. De echte test volgde in de knock-outfase. In de kwartfinale moest Tang het onderspit delven tegen Chloé Huang (Val de Marne). Een teleurstelling, maar Temperance liet het hoofd niet hangen. Ze bleef een hoog niveau halen en kon zich alsnog verzekeren van de vijfde plaats.
Ella Vermandel was zoals gezegd het grote prijsbeest. Bij de benjamins kreeg ze zware concurrentie uit binnen- en buitenland voorgeschoteld. In de poules kon met een tweede plaats simpel doorstoten naar de hoofdtabel. Elina Hu uit Zwitserland wachtte Ella op in de kwartfinale. Ze doorstond deze test met glans en trof Avelina Dirment (Nijmegen). Opnieuw geen problemen, een finaleplaats was het resultaat. Een medaille was dus al verzekerd. Ella gaf alles, maar moest nipt haar meerdere erkennen in de finale (1-3). Michelle Wu (Zwitserland) was de 'boosdoener'. Toch een schitterend tornooi voor Ella! Proficiat met deze zilveren medaille.

Knokken voor de jongens
Bij de jongens had de VTTL ook verschillende ijzers in het vuur. Jamie Eling toonde z'n klasse bij de miniemen 2 in Frankrijk. Hij knokte zich naar de 1/8ste finale. Daarin was de Fransman Mathieu Chaumeron de tegenstander. Het werd een zware match voor Eling, die hij uiteindelijk verloor. Op naar de plaatsingstabel. Eling kon nog twee wedstrijden winnnen en legde uiteindelijk beslag op de negende plaats.
Bryan Zhang was bij de benjamins 2 aan zet. Opnieuw waren er verwachtingen, maar moest optornen tegen een sterk deelnemersveld. Na een sterke poulefase moest Zhang pas aantreden in de kwartfinale. Niet echt een voordeel, want de meer gerodeerde Aurélien Te kon hem meteen verslaan. Jammer voor Bryan, die uiteindelijk het tornooi nog afsloot op de achtste plaats. Josse Duthoy was in dezelfde leeftijdscategorie actief en moest tevreden zijn met de 17de plaats.

Deze tornooien zijn alvast een goede waardemeter voor onze VTTL-jeugd. We verwachten nog veel mooie resultaten in 2023!