Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Stiga Masters

Afgelopen weekend vonden de Stiga Masters (22-23 oktober) plaats in het Waalse Blegny. Bryan Zhang was de enige Vlaamse deelnemer. Hij knokte zich naar een mooie tiende plaats.

Op de Stiga Masters strijden de veertien beste U11 van de Euro Mini Champs voor de titel. Voor verschillende wereldtoppers was dit tornooi een opstap naar een succesvolle carrière (broers Lebrun, Adrien Rassenfoss, Florent Lambiet, enz.). Bryan Zhang werd in laatste instantie nog opgeroepen voor dit tornooi, dus hij zakte met weinig ambities af naar Blegny.

1/8ste finale eindstation
Desondanks liet Bryan zijn klasse en talent zien. Na een sterke poulefase kon hij zich plaatsen voor de 1/8ste finale. Daarin trof hij de Spanjaard Ladimir Mayorov. Bryan liet zich niet kennen en forceerde een belle, daarin moest hij jammer genoeg wel de duimen leggen. Later op de dag kon hij nog twee wedstrijden winnen en zo de tien plaats in de eindrangschikking veiligstellen.
Vader Zhang, die mee was als coach, was tevreden over de prestatie van zijn zoon. "Dit was een mooie ervaring die Bryan zal helpen voor het verdere verloop van zijn carrière. Jammer dat hij nipt in de 1/8ste finale heeft verloren, maar voor de rest ben ik heel tevreden."