Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Internationaal jeugdtornooi VTTL -12 jarigen

In het weekend van 22 en 23 juni vindt het internationale jeugdtornooi voor -12 jarigen plaats te Leuven (sportcentrum SPORTOASE). Met 92 inschrijvingen scoren we iets minder dan afgelopen seizoen, maar wel beter dan in de eerste jaargang. Opmerkelijk is wel de goede opkomst bij de jongste reeksen.

 

We overlopen graag even de kanshebbers per reeks:

Bij de meisjes 2010 - 2011 is het vooral uitkijken naar Nore Colla (VTTL) en Cato Verleye (West-Vlaanderen). Op het laatste Vlaamse jeugdcriterium was Cato outstanding en liet ze zien heel wat progressie te hebben gemaakt. Doorheen het jaar was het echter vaak Nore Colla die aan het langste eind trok. Kunnen zij opboksen tegen de 2 Waalse en 1 Luxemburgse deelneemster? 

Bij de jongens 2010 - 2011 mikken we vooral op Vlaams speerpunt Louis Victor Lemaire (VTTL). Hij liet dit jaar zien mee te kunnen doen voor de prijzen. In deze reeks met 17 deelnemers verwachten we ook heel wat van de Naamse spelers Matt Closset en Noan Piette. Het wordt een zeer spannende strijd.

De meisjes 2008-2009 kijken uit naar de Vlaamse meisjes Evy Vandecasteele (West-Vlaanderen), Lotte Nuyttens (VTTL) en Kathe De Meyer (Antwerpen). Het zal moeilijk worden voor hen om bovenaan te eindigen maar stilletjes dromen ze toch van het hoogste schavotje. De Waalse Anaïs Romain is in België al het hele jaar sterker dan onze Vlaamse meisjes. Zou het deze keer lukken om haar te bedreigen?

Vitja Lutsenko (VTTL) is een klinkende naam in het Vlaamse jeugdtafeltennis. Hij speelt mee met de VTTL ploeg en gaat voor de eindoverwinning in de jongensreeks 2008-2009. Er wordt vooral veel tegenstnad verwacht van het Nederlandse toptalent Brent Ronde. Afgelopen jaar versloeg hij Vitja nog op een ander internationaal evenement.

Bij de meisjes 2006-2007 hopen we dat Maria Kovtoun (Limburg) haar amibities waar kan maken. Maria speelt altijd op een hoog niveau bij dergelijke evenementen. De tegenstand lijkt vooral te zullen komen vanuit de Luxemburgse en eventueel Ierse hoek.

Als laatste wordt het uitkijken naar Per Gevers (VTTL) . In een sterk bezette reeks is het afwachten of hij kan wedijveren met de Luxemburgse sterkhouders, Thomas Laruelle en enkele Nederlandse talenten. 

 

Wij kijken in ieder geval weer uit naar het evenement. Supporters op post vanaf zaterdagmiddag tot zondagavond! 

In bijlage reeds meer info! Wijzigingen zijn nog altijd mogelijk...