Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Cédric Nuytinck wil opnieuw verrassen

Boedapest is vanaf zondag het decor voor het WK tafeltennis (21-28 april). Twee jaar geleden domineerden - zoals gewoonlijk - de Chinezen het enkelspel. Grote aardverschuivingen moeten we in Hongarije niet verwachten. Ma Long, Fan Zhendong, Ding Ning, Liu Shiwen… zij zullen weer de lakens uitdelen. Voor een verrassing moeten we misschien bij de Belgen zijn. Cédric Nuytinck is onze vaandeldrager. Na zijn sterke prestaties in Qatar trekt hij met veel vertrouwen naar het WK. “Ik probeer zoveel mogelijk op mijn eigen spel te focussen en wie weet kan ik iets moois realiseren”, aldus Nuytinck, die samen met Robin Devos en coach Alexey Smirnov al twee dagen geleden is afgereisd naar Boedapest.

Geschreven door Ivan Crabbe

Chinezen Ma Long en Ding Ning hopen dit jaar hun WK-titel te verlengen. Net zoals op elk WK zijn er veel kapers op de kust. Harimoto, Samsonov, Boll, Ito, Liu Shiwen; het zijn namen die allemaal de revue zullen passeren. Onze Belgische delegatie zal tevreden moeten zijn met een rol in de schaduw, dat neemt niet weg dat er nog steeds sterke prestaties geleverd kunnen worden. Bij de mannen verschijnen Cédric Nuytinck, Robin Devos, Florent Lambiet en Martin Allegro in de arena. Enkel Nuytinck is reekshoofd - er zijn er 64 - en hij mag de kwalificaties overslaan. Onze Belgische kampioen kende enkele weken geleden een supertoernooi in Qatar. Na zeges tegen de Duitser Ricardo Walther en de Indiër Achanta Sharath Kamal in de kwalificaties pakte Nuytinck ook nog eens de scalp van de Braziliaan Hugo Calderano (WR 6). Wat mogen we in Boedapest verwachten? “Ik heb een goed gevoel na Qatar”, stipt Nuytinck aan. “In de komende dagen ga ik zoveel mogelijk op mijn eigen spel focussen. Sport blijft een beetje onvoorspelbaar en de loting zal natuurlijk ook een rol spelen.”

Olympisch programma
In het dubbelspel hoopt Nuytinck aan de zijde van Robin Devos nog eens te schitteren. “We vatten het WK zonder druk aan. De laatste maanden hebben we minder samengespeeld, maar we kunnen teren op onze ervaring. We zien wel waar we uitkomen. Helaas is het dubbelspel geen olympisch onderdeel meer en daardoor geen topprioriteit meer. Het gemengd dubbel staat wel op het olympisch programma, daarom is het zaak om hier in Boedapest een goede prestatie neer te zetten.”
Bij de vrouwen komen Margo Degraef, Lisa Lung en Nathalie Marchetti in actie. Het wordt bikkelen voor onze dames, maar hopelijk kunnen ze toch een mooie prestatie laten noteren. Volgens de ITTF wordt het WK 2019 in Boedapest het meeste gevolgde wereldkampioenschap ooit. 145 landen zullen het gebeuren uitzenden. Indien jullie de actie live willen zien, kan er vanaf zondag afgestemd worden op itTV (tv.ittf.com). Go Belgium!!!