Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

BK jeugd 2022

Datum: 
zaterdag, 12 februari, 2022 tot zondag, 13 februari, 2022
Plaats: 
Centre Sportif de Blocry, Place des Sports 1, 1348 Ottignies-Louvain-la-Neuve, België

PM, MIN, CAD, JUN en U21. Enorm veel actie dus vanuit Louvain-La-Neuve tijdens het Belgisch Kampioenschap jeugd van 12 en 13 februari 2022. Het aantal Vlaamse medailles? 32! 7x goud, 9x zilver en 16x brons. Een fantisch Belgisch kampioenschap jeugd. 

Met enorme sportieve ambities verzamelde de top van het Belgische jeugdtafeltennis zich vorige zondag in Louvain-La-Neuve. Het spelniveau op het BK lag erg hoog. Eenvoudig een resultaat neerzetten was onmogelijk. We willen alle aanwezige spelers, trainers, scheidsrechters, ouders, … bedanken voor hun positieve en sportieve instelling in en naast de tafeltenniszaal. 

Binnenkort wordt ook de aftermovie van onze partner Westshot met jullie gedeeld. 

PM Dames:
Enkel: Cato Verleye (TTC Zandvoorde) kroonde zich tot Belgisch Kampioene. In de finale was ze sterker dan Temperance Tang van Smash Dolfijn. Rosie Wacheul en Emma Leysens (TTC Geelse) konden de finale niet bereiken en werden 3de
Dubbel: Het duo Rifflart/Geeroms werd Belgisch Kampioen voor het duo Decloux/Coryn. Duo’s Quintin/Schoovaerts en Emma Leysens (TTC Geelse) / Stien Herthogs (TTC Virtus) pronkten op het derde schavotje.  

PM Heren:
Enkel: Antoine Leleux werd Belgisch Kampioen door Noan Piette te verslaan in de finale. Bryan Ziqian Zhang (TTC Merelbeke) kon zijn halve finale tegen Leleux net niet winnen. Hij strandde, samen met Alexandre Pire, op de derde plaats. 
Dubbel: Het duo Piette/Pire werd Belgisch Kampioen voor duo Leleux/Polizzi. Bryan Ziqian Zhang en Josse Duthoy (beide TTC Merelbeke) konden zich bijna plaatsen voor de finale, maar moesten uiteindelijk Leleux/Polizzi voor laten. Samen met het duo Baroux/Vandenbulcke werden ze 3de

PM Mixed:
Het duo Piette/Coryn werd Belgisch Kampioen. In de finale versloegen ze het duo Aaron Decroos / Cato Verleye van TTC Zandvoorde. Duo’s Vandenbulcke/Wacheul en Leleux/Hansenne werden 3de

MIN Dames:
Enkel: Lessia Lewyckyj van TTC Merksplas mag zich voor één jaar Belgisch Kampioene noemen. Ze versloeg Ilena Sanna in de finale. Ook Kathe De Meyer (TTC Sokah) en Alicia Warrand mochten plaatsnemen op het podium. 
Dubbel: Het duo Sanna/Warrand mocht op het hoogste schavotje pronken. Duo Kathe De Meyer (TTC Sokah) / Ella Aelst (TTC Salamander) werd tweede. Op de derde plaats zagen we het duo Lotte Nuyttens / Cato Verleye van TTC Zandvoorde en het duo Dantinne/Vandenbulcke. 

MIN Heren:
Enkel: We kregen een finale tussen Maxime Degive en Jamie Eling (TRS Bilzen). Beide spelers staken er bovenuit dit BK. In een spannende finale kon Maxime uiteindelijk zegevieren met een 3-2 overwinning. Derde plaatsen waren er voor Matt Closset (P.W. Diest) en Thomas Vertommen (TTC Schulen). 
Dubbel: Herkenbare gezichten in het dubbel. Het duo Degive/Coulon versloegen Thomas Vertommen (TTC Schulen) en Jamie Eling (TRS Bilzen) in een erg spannende finale (3-2). Het duo Ryan D’Hertefelt (TTC Sokah) / Rune Staes (TTC Turnhout) behaalde een derde plaats. Ook het duo Genart/Gossiaux werd 3de.  

MIN Mixed:
Het duo Genart/Warrand werd Belgisch Kampioen door in de finale het duo Louis-Victor Lemaire / Lotte Nuyttens (TTC Wenduine en TTC Zandvoorde) te verslaan met een spannende 3-2 score. Er waren een derde plaatsen voor duo’s Rune Staes (TTC Turnhout) / Ella Aelst (TTC Salamander) en Volvaert/Dedecker. 

CAD Dames:
Enkel: Geen hoofdrollen voor de Vlaamse dames bij de kadetten. Lilou Massart werd erg vlot Belgisch Kampioene voor Lilly Laffineur. Derde plaatsen waren voor Ilena Sanna en Rachelle Hazee. 
Dubbel: Het duo Massart/Bureau werd Belgisch Kampioen in een gelijkopgaande finale tegen Giannini/Hazee. Inthe Mermans (TTC Gierle) en Lotte Leysens (TTC Geelse) werden derde samen met het duo Dupont/Naessens. 

CAD Heren:
Enkel: Na een slopende dag mag Per Gevers van TTC Hasselt zich Belgisch Kampioen noemen. Hij moest meermaals knokken voor de overwinning. In de finale versloeg hij Noa Baekelandt. Charles Janssens en Thomas Laruelle werden derde. 
Dubbel: Opnieuw mocht Per Gevers (TTC Hasselt) zich Belgisch Kampioen noemen. Samen met Maxence Maka (TTC Hoeselt) versloegen ze het duo Laruelle/Colot in de finale met een 3-2 score. Dubbelduo’s Revers/Janssens en Colson/Chouaf werden derde. 

CAD Mixed:
Per Gevers (TTC Hasselt) en Gitte Gregoor (TTC Hoeselt) werden Belgisch Kampioen in een finale tegen Laruelle/Bureau. Op de derde plaats zagen we duo’s Colson/Dupont en Vitja Lutsenko en Lessia Lewyckyj van TTC Merksplas. 

JUN Dames:
Enkel: Julie V
an Hauwaert (AFP Antwerpen) kon haar status als favoriet waarmaken. Ze werd Belgisch Kampioene zonder een set te verliezen. Eloise Duvivier werd 2de. Fleur Desmet (TTC Meulebeke) en Candice Lardinois mochten ook plaatsnemen op het podium. 
Dubbel: Het duo Lardinois/Duvivier werd Belgisch Kampioen in een finale met Fleur Desmet en Eva Desmet van TTC Meulebeke. Lauren Boogers (TTC Turnhout) en Lessia Lewyckyj (TTC Merksplas) werden derde net zoals duo Dubois/Garnier. 

JUN Heren:
Enkel: Louis Laffineur was favoriet en bevestigde zijn status. Hij won de finale van Alessi Massart. Tim Giltia en Tom Closset (P.W. Diest) werden derde. In de halve finale kon Tom een aantal mogelijkheden niet benutten.  
Dubbel: Geen Vlamingen op het podium. Het duo Massart/Nguyen kon verrassend het duo Laffineur/Giltia verslaan. Duo’s Di Pietro/De Vleeschouwer en Svren/Lambiet werden derde. 

JUN Mixed
Het duo Laffineur/Lardinois kon als favoriet zegevieren. In de finale bleken ze sterker dan het duo Matthias Vanvinckenroye (TTC Schulen) en Leen Cardinaels (TTV Lipalet). Duo’s Svren/Poncelet en Baekelandt/Duvivier werden derde. 

U21 Dames
Enkel: Geen Vlamingen op het podium. Morgane Guidon werd Belgisch Kampioene voor Perrine Clement. Vence Mandelaire en Marine Brico werden derde. 
Dubbel: Ook hier geen Vlamingen op het podium. Het duo Dahy/Colot werd Belgisch Kampioen voor Bossut/Frango. Duo’s Mandelaire/Giltia en Brico/Vermeiren vervolledigden het podium. 

U21 Heren
Enkel: Wouter Devue van TTC Hoeselt mag zich voor één jaar Belgisch Kampioen noemen. In een finale met Lucca De Jonckheere van TTC Zandvoorde kon Wouter met 3-1 winnen. Derde plaatsen waren er voor Jason Fontaine en Sami Desmedt. 
Dubbel: Het duo Marcoux/Noel werd Belgisch Kampioen in een finale tegen J’Espere/Fontaine. Op een derde plaats zagen we duo’s Beau Devos (TTC Lauwe) / Axel De Jonckheere (TTC De Woudpalet) en Marechal/Offermann. 

U21 Mixed
Geen Vlamingen op het podium. Het duo J’Espere/Guidon werd Belgisch kampioen voor duo Marchal/Mandelaire. Duo’s Marcoux/Clement en Scerri/Brico maakten het podium compleet. 

  

Bijlage(s):