Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Vlaams jeugdcriterium fase 3

Datum: 
zondag, 27 maart, 2022
Plaats: 
TTC Oostende en TTC Zandvoorde

Voor de derde fase van het Jeugdcriterium verplaatsten we ons naar West-Vlaanderen. In een co-organisatie werden de gastclubs TTC Drive Oostende en TTC Zandvoorde. Dit was het laatste criterium om punten te score voor de VJC-finale in het Redingenhof te Leuven op zondag 22 mei 2022. 

De eerste 8 uit de tussenstand zullen uitgenodigd worden voor de finale te Leuven, waar iedereen wordt beloond met een aandenken en de podiumplaatsen met medailles en trofeeën. Niet te vergeten dat er ook nog een clubtrofee is waar momenteel TTC Zandvoorde en TTC Merelbeke gedeeld aan de leiding staan.

In TTC Drive Oostende kwamen de preminiemen (1 en 2) en miniemen (1) jongens in actie. Vanuit alle provincies waren er spelers aanwezig. In totaal gaven 35 preminiemen en miniemen jongens het beste van zichzelf in Oostende. 
In TTC Zandvoorde kwamen alle reeksen van de meisjes in actie. Ook de Benjamin jongens werden in Zandvoorde verwacht. In totaal waren er 38 enthousiaste benjamins, preminiemen en miniemen aanwezig in Zandvoorde. 

Benjamin meisjes:
10 benjamin meisjes hadden zich ingeschreven voor deze fase van het VJC. Ze werden in 2 poules geloot. Ella Vermandel (TTC Meulebeke), Hanne Cornelis (TTC Nova), Marie Chapodze (TTC Merelbeke) en Lisa-Marie Vael (TTC De Woudpalet) konden de halve finale bereiken. 
In de eerste halve finale kon favoriet Ella Vermandel met 3-1 winnen van Lisa-Marie Vael. In de andere halve finale kon Hanne Cornelis met 3-1 winnen van Marie Chapodze. De finale ging tussen D6-speelster Ella Vermandel en NG-speelster Hanne Cornelis. Ella was niet te stoppen en won met een overtuigende 3-0 overwinning. Lisa-Marie kon de derde plaats bereiken met een 3-1 overwinning tegen Marie Chapodze. 

Benjamin jongens:
Bij de jongens waren er 15 deelnemers. Deze werden ook verdeeld in 2 poules. Bram Beerts (TTC Meerdaal Leuven), Obi Broucke (TTC Nova), Lex Wilmotte (P.W. Diest) en Wout De Wit (TTC Nova) konden zich plaatsen voor de halve finales. 
Bram Beerts kwam uit tegen Wout De Wit, Bram kon zich vlot plaatsen voor de finale met een 3-0 overwinning. In de andere halve finale kwamen Obi Broucke en Lex Wilmotte tegen elkaar uit. Na een spannende 3-1 overwinning kon Lex zich plaatsen voor de finale. Daar bleek Bram Beerts te sterk. Met een 3-1 overwinning won hij het criterium. De derde plaats was voor Obi Broucke die met 3-1 won van clubgenoot Wout De Wit. 

Preminiemen meisjes:
8 meisjes hadden zich ingeschreven. Ze speelden elk tegen mekaar in één poule. Cato Verleye (TTC Zandvoorde) won al haar wedstrijden en won het criterium. Temperance Tang (TTC Smash Dolfijn) moest Cato voor zich dulden. De derde en vierde plaats waren voor Emma Leysens (TTC Geelse) en Nore Putzeys (TTC Rijkel-Borgloon). In de gesplitste rangschikking was Cato de winnaar bij PM2 en Temperance de winnaar bij PM1.

Preminiemen 1 jongens:
De 10 spelers werden in 2 poules ingedeeld. Uit poule 1 konden Joppe Moorkens (TTC Gierle) en Cas Depoortere (TTC Meerdaal Leuven) doorstoten naar de halve finale. In poule 2 haalden thuisspeler Kris Gombosuren (TTC Drive Oostende) en Jesse Van Den Berk (TTC Hoeselt) de halve finale. 
Daar kwamen favorieten (en E6-spelers) Joppe Moorkens en Jesse Van Den Berk tegen mekaar uit. Jesse Van Den Berk kon zegevieren met een 3-0 overwinning. In de andere halve finale kon Kris Gombosuren winnen van Cas Depoortere met 3-0. Kris Gombosuren ging uitstekend van start in de finale met een 2-0 voorsprong, maar daarna nam Jesse Van Den Berk het spel over. Na een spannende finale mocht de Limburger zegevieren met een 3-2 overwinning. Joppe Moorkens werd nog 3de door Cas Depoortere met 3-0 te verslaan in de wedstrijd voor de 3de plaats. 

Preminiemen 2 jongens:
Ook 10 spelers in deze reeks met opnieuw 2 poules. Bryan Ziqian Zhang (TTC Merelbeke) en Colin Van Ratingen (TTC Hoeselt) plaatsten zich voor de halve finale. In de andere poule waren Josse Duthoy (TTC Merelbeke) en Aaron Devroos (TTC Zandvoorde) de sterkste.
In de eerste halve finale stond Bryan Zhang tegenover Aaron Decroos. D4-speler Bryan won de wedstrijd overtuigd tegen E4-speler Aaron. In de andere halve finale bleek Josse Duthoy (E0-speler) te sterk voor Colin Van Ratingen (E6-speler). Josse won met 3-0. Zo kregen we een verwachte finale tussen favorieten Bryan Zhang en Josse Duthoy. Uiteindelijk kwam Bryan sterker voor de dag dan Josse: 3-1. Aaron Decroos kon de wedstrijd voor de 3de plaats vlot winnen tegen Colin Van Ratingen met 3-0. 

Miniemen meisjes:
In totaal hadden zich 5 meisjes ingeschreven voor deze fase van het jeugdcriterium. Ze kwamen in actie in één poule. Ella Aelst (TTC Salamander) was absolute topfavoriete bij aanvang en kon haar status waarmaken. Als C6-speelster won ze het criterium. Nore Colla (TTC Hoeselt) moest enkel Ella Aelst voor zich laten. Als D2-speelster werden de verwachtingen ingelost dat ze als tweede zou eindigen. Lotte Broekmans (TTC Rijkel-Borgloon) werd 3de, Lieze Boudens (TTC Wenduine) werd 4de. 

Miniemen 1 jongens:
In totaal 15 spelers bij de miniemen jongens. Ook hier kregen we 2 poules. Louis-Victor Lemaire (TTC Wenduine) en Senne Van Den Berk (TTC Hoeselt) plaatsten zich voor de halve finale in poule 1. In poule 2 konden Wout Eelen (TTC Hoeselt) en Lars De Wilde (TTC Nova) zich plaatsen voor het vervolg. 
In de eerste halve finale bleek Louis-Victor sterker dan Lars De Wilde: 3-0. In de andere halve finale begon Senne Van Den Berk het best aan de wedstrijd, maar uiteindelijk nam Wout Eelen het vervolg in handen. Dat gaf hij niet meer weg, 1-3. Een finale tussen Louis-Victor Lemaire en Wout Eelen dus. Daar excelleerde Louis-Victor als favoriet (D2-speler) naar de eindzege tegen Wout (E6-speler) met een 3-0 overwinning. De derde plaats ging naar Lars De Wilde na een 3-0 overwinning tegen Senne Van Den Berk.
 

 


LOGO SPORT VLAANDEREN