Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Vlaams Jeugdcriterium fase 2

Datum: 
zondag, 22 januari, 2023
Plaats: 
Lille, Antwerpen

We kregen op zondag een prachtige strijd in de tweede fase van het Vlaams Jeugdcriterium in Lille. De grote favorieten schoten wel bijna allemaal de hoofdvogel af. Bij de miniemen 1 lijken Cato Verleye (C4) en Josse Duthoy (C6) alvast op weg naar een drie op drie. Of kan iemand daar in Oosterzele nog een stokje voor steken?

Met iets meer dan 100 inschrijvingen was de tweede fase van het Vlaams Jeugdcriterium een groot succes. Verschillende jonge toptalenten streden in Lille voor eeuwige roem.

Nelle Depoortere (NG) blonk nogmaals uit bij de benjamin meisjes. De speelster van TTC Meerdaal Leuven raasde als een orkaan door het tornooi en liet niks liggen. In de tussenstand neemt ze resoluut de leiding met 20 punten. Linde en Lotte Stevens volgen in haar zog. Janne Lambrechts (TTC Hoeselt) staat door een niet-deelname in fase 1 pas op de vijfde plaats. In Lille maakte ze met een tweede plaats wel veel indruk. Dat belooft!
De jongens benjamins waren opgedeeld in twee poules van acht. Aiden Braekmans Cepeda en Pim Vanhaeren waren de groepswinnaars. Zij mochten het onder mekaar uitvechten voor de eerste plaats. Nodospeler Cepeda benadrukte zijn suprematie door ook deze wedstrijd met 3-0 naar z'n hand te zetten. Pim Vanhaeren en Senne Cornelis zullen hem nog proberen van de eindwinst te houden, maar dat lijkt een zware taak.

Topfavoriete Ella Vermandel
Bij de meisjes preminiemen 1 ging de eerste plaats na een mooi tornooi naar topfavoriete Ella Vermandel (D4). De speelster van Meulebeke kende weinig moeite met haar tegenstandsters. Hanne Cornelis (2de) en Lise-Marie Vael (3de) vervolledigden het podium. Wie kan Ella Vermandel nog bedreigen? Aan u om daarop te antwoorden...
Elf deelnemers verschenen aan de tafel bij de preminiemen 2 meisjes. Temperance Tang (C6) was natuurlijk weer de te kloppen speelster, maar ze liet de tegenstand geen schijn van een kans. 'Tempi is on fire' zouden we kunnen zeggen. Ze staat op eenzame hoogte in haar reeks. Nore Putzeys (2de) en Marjolein Smets (3de) zijn de enige meisjes die misschien nog iets kunnen forceren in fase 3.

Broucke versus Beerts
Obi Broucke en Bram Beerts zijn de twee sterkste spelers bij de preminiemen 1 jongens. Ditmaal trok Obi Broucke (E6) aan het langste eind. Het wordt nog een mooie strijd voor de titel in fase 3.
Joppe Moorkens (E2) kon bij de preminiemen 2 profiteren van het forfait van Jesse van den Berk (E2) om er met de eerste plaats vandoor te gaan. Maxim Vanoppen en Cas Depoortere gaan nog proberen hem het vuur aan de schenen te leggen.

Verleye en Duthoy blijven heersen
Cato Verleye (C4) had weinig tegenstand bij de miniemen 1 meisjes. Ze kon in Lille voor de tweede keer zegevieren. Jill Dekens (D6) en Hannah Coene (D6) moesten opnieuw tevreden zijn met een podiumplaats. Een goed gevulde reeks was er bij de miniemen 1 jongens. Topfavoriet Josse Duthoy (C6) kon zijn status redelijk vlot verzilveren. Aaron Decroos (D4) speelde een zeer knap tornooi, maar strandde in de finale. Benieuwd of Decroos in fase 3 opnieuw een gooi kan doen naar de titel....

In de clubstand blijft Hoeselt (138 punten) aan de leiding. TTC Zandvoorde (100 punten) en Meerdaal Leuven (87 punten) staan ook nog op het podium. De volledige resultaten en rangschikking kan u in de bijlages hieronder terugvinden.

Op 12 maart vindt fase 3 van het Vlaams Jeugdcriterium in Oosterzele plaats.

 


LOGO SPORT VLAANDEREN