Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Vlaams Jeugdcriterium fase 1

Datum: 
zondag, 20 november, 2022
Plaats: 
TTC Hoeselt en TTC TRS Bilzen

De eerste fase van het Vlaams jeugdcriterium vond plaats in twee Limburgse steden: Bilzen en Hoeselt. In Bilzen waren de meisjes aan zet, in Hoeselt streden de jongens om de eerste plaats. Het was een boeiende zondag met veel spanning en spektakel, maar vooral veel tafeltennisplezier.

De provincie Limburg/Kempen stond in voor de organisatie van deze eerste fase van het Vlaams jeugdcriterium. Er werd geopteerd om het tornooi om twee verschillende plaatsen te laten doorgaan: Bilzen en Hoeselt.

We beginnen bij de meisjes. Zij mochten strijden in Bilzen. Bij de benjamins waren er zeven deelnemers, allemaal NG. Dit tornooi is een ideale start voor de tafeltenniscarrière. Nelle Depoortere van Meerdaal bleek veruit de sterkste. Ze kon de Limburgse meisjes Lotte en Linde Stevens net voor blijven. Ella Vermandel (D4) was oppermachtig bij de preminiemen 1. Ze liet zeven overwinningen optekenen en geen enkele nederlaag. Het gevecht voor het podium was spannend. Uiteindelijk kon Lisa-Marie Vael nipt de tweede plaats pakken voor Marie Chapodze. Temperance Tang (C6) kon haar favorietenrol, na de triomf op het Vlaams jeugdkampioenschap, waarmaken bij de preminiemen 2. Marjolein Smets speelde een knap tornooi en eindigde op de tweede plaats. Nore Putzeys legde beslag op de derde stek.
De miniemen meisjes waren ingedeeld in een grote poule van negen. Cato Verleye (C4) bleek een maatje te groot voor de verzamelde tegenstand en leed geen enkele nederlaag. Jill Dekens en Hannah Coene veroverden de andere ereplaatsen.

Triomf voor Duthoy
Ook bij de jongens, die in Hoeselt speelden, zagen we enkele toppers van het Vlaamse Jeugdkampioenschap terug. In een sterk bezette miniemen reeks was Josse Duthoy (C6) aan het feest. Aaron Decroos (D4) haalde na een knap tornooi de finale. De vele NG’s leverden een mooie strijd bij de preminiemen. Maar het waren de geklasseerde spelers die met de hoofdprijzen gingen lopen: Jesse Van den Berk (1ste), Joppe Moorkens (2de) en Maxim Vanoppen (3de). Bram Beerts (E6) kon triomferen bij de preminiemen 1. Obi Broucke (E6) werd nipt in vijf sets verslagen in de finale. De benjamins waren klaar voor een mooi tornooi. De deelnemers waren allemaal NG, dus dat beloofde een spannende strijd te worden. Aiden Braekman Cepeda legde een foutloos parcours af. Max Zijun Zhang legde beslag op de tweede plaats.  

De VTTL wenst iedereen te bedanken voor het vlotte verloop van dit tornooi in Limburg. Sportiviteit en spelplezier staan voorop en onze deelnemers hebben zich opnieuw van hun beste kant laten zien. Bedankt allemaal!
De tweede fase zal gespeeld worden in de provincie Antwerpen en fase 3 gaat door in de provincie Oost-Vlaanderen. Er kan reeds worden ingeschreven voor alle fasen, maar er dient wel voor elke fase apart te worden ingeschreven.

 


LOGO SPORT VLAANDEREN