Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Vlaams Jeugdcriterium fase 2

Datum: 
zondag, 23 januari, 2022
Plaats: 
Sporthal De Veldmuis, Felicien Cauwelstraat 39, 9500 Geraardsbergen

Fase 2 te Geraarsbergen was een groot succes qua aantal inschrijvingen. Iets meer dan 90 spelers onder 12 jaar uit gans Vlaanderen dienden zich aan om deel te nemen. Helaas door corona besmettingen en quarantaines kwamen er op het laatste moment een aantal afmeldingen en was er een speler onverwittigd afwezig. We zijn steeds dankbaar wanneer men de moeite doet om effectief af te melden, waardoor we de nodige aanpassingen moesten doen in de samenstelling van de reeksen. In totaal hebben er effectief 77 kinderen deelgenomen. We wensen degene die wilden deelnemen, maar niet konden, een riem onder het hart te steken. We hopen hen allemaal opnieuw te ontmoeten op de derde fase in Zandvoorde en Oostende op 27 maart 2022. Inschrijven is reeds mogelijk.

Er werd tijdig gestart om 10u en iets na 16u werden de laatste wedstrijden afgesloten. De meisjes hadden al wat eerder gedaan, doordat zij geen eindrondes meer hadden.

We zagen heel wat nieuwe spelers die er niet bij waren op de eerste fase. De top drie in de clubstand is, misschien ook mede daardoor, een beetje door elkaar geschud. Wenduine doet haasje over met Merelbeke en wordt de nieuwe aanvoerder in het klassement. Zandvoorde schuift één plaatsje naar boven en Meerdaal zakt een beetje terug. Voor de podiumplaatsen kan nog veel gebeuren, afhankelijk van de derde fase en de finale.

Dank aan de ouders om de regels rond corona die werden aangekondigd te respecteren. Er waren geen incidenten en dat hebben wij graag zo. We doen het allemaal voor het plezier van de kinderen en dat stond ook weer centraal.
Ook dank aan de ploeg van scheidsrechters met Evert, Philip, Mario en Willem. Dank aan de provincie OVL die samen met Gemo voor de zaal en het materiaal heeft gezorgd onder leiding van Paul. Ook bedankt aan Erwin voor het verzorgen van de aanmeldingen en het bijspringen aan de HS-tafel voor de eindrondes.
Vanuit het provinciaal comité kregen wij bezoek van Hedwig en vanuit de stad kwamen sportfunctionaris Tim De Tant en Schepen van Sport Stephan De Prez (rechtsboven op laatste foto hieronder) ook een kijkje nemen. Kortom, veel belangstelling voor onze sport. Dat is altijd leuk!

Op naar fase 3. Klik hier om in te schrijven.

  

 


LOGO SPORT VLAANDEREN