Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Vlaamse Jeugdkampioenschappen 2019

Datum: 
maandag, 11 november, 2019
Plaats: 
Sporthal Schiervelde, Diksmuidsesteenweg 396, 8800 Roeselare, België

Ook dit jaar was de strijd ongemeen spannend op de Vlaamse Jeugdkampioenschappen. Heel wat toptalenten verschenen aan tafel en gaven het beste van zichzelf.

Preminiemen jongens

In deze reeks zagen we een Limburgs onderonsje voor de plaatsen 1 en 2. Jamie Eling ging met de titel lopen door als enigste Thomas Vertommen te kloppen. Antwerpenaar Ryan D'Hertefelt verloor enkel tegen de Limburgse tandem en pakte zo mooi de derde plaats. 

Preminiemen meisjes

De strijd voor de eerste plaats duurde tot de laatste wedstrijd. Lotte Nuyttens (WVL) pakte uiteindelijk de titel dankzij de nipte 3-2 winst tegen Lessia Lewyckyj (ANT). De derde plaats was ook weggelegd voor Antwerpen. Kathe De Meyer verloor op een ganse dag slechts 2 wedstrijden en pakte zo de bronzen medaille.

Miniemen jongens

Weinig tegenstand voor de Antwerpse jongens in deze reeks. Het was dan ook duidelijk dat de onderlinge wedstrijd van groot belang ging zijn voor de eerste plaats. Het werd dan ook een strijd op het scherpst van de snee tussen Per Gevers en Vitja Lutsenko. Na 5 sportieve sets ging de zege (en de titel) dan ook naar Vitja. De derde plaats ging verrassend, maar niet onverdiend, naar Arne van Damme (VLB). Hij moest enkel zijn meerdere erkennen in de Antwerpse supprematie.

Miniemen meisjes

West-Vlaanderen boven in deze reeks. Manoe Labaere en Evy Vandecasteele bleken te sterk voor de tegenstand. In het onderlinge duel trok Manoe aan het langste eind en pakte zo de eerste plaats. Gitte Gregoor ging met het brons lopen. De Limburgse bleef voor ieder punt vechten en kon na 3 gewonnen belles de derde plaats innemen op het podium.

Cadetten jongens

In deze reeks stond er geen maat op Tom Closset (VLB). Tom verloor over de ganse dag slechts 1 setje en had duidelijk nog wat overschot op de rest. Voor de andere podiumplaatsen was het wel spannend. Uitiendelijk pakte Lander Moens (ANT) de zilveren medaille. En het brons ging verrassend naar Louis Carpentier (WVL). 

Cadetten meisjes

Ook hier een 1-2 voor West-Vlaanderen. Sara Devos verloor geen enkele set en pakte zo verdiend de gouden medaille. Fleur Desmet verloor enkel tegen haar provinciegenote en pakte zo de zilveren medaille. Brons was uiteindelijk weggelegd voor de Limburgse Maria Kovtoun die enkel haar meerdere moest erkennen in de West-Vlaamse meisjes. 

Junioren jongens

Door het afhaken van Olav Kosolosky werd het hier een heel open strijd voor de podiumplaatsen. Plots zag iedereen kansen en dat zorgde ook voor een felle strijd. Uiteindelijk ging deze winst naar Oost-Vlaming Nikolai Baklicharov. Matthias Vanvinckenroye pakte de zilveren medaille mee naar Limburg, terwijl Jordi Moens voor Antwerpen de derde plaats binnen haalde. Geen enkele speler bleef ongeslagen, het bleef dan ook spannend tot het laatste moment.

Junioren meisjes

Vooraf werd uitgekeken naar het duel tussen Awa Sow (ANT) en Julie van Hauwaert (WVL), maar dat het allemaal niet zo evident is bleek ook. Julie moest reeds 2-maal tot het uiterste gaan om afstand te nemen van Liya Bouwens (WVL) en Sofie van Meerbeek (VLB). En ook tegen Awa werd de strijd pas beslist na 5 sets. Het was wel Julie die ook hier de zege pakte en de titel opeiste. Awa verloor slechts 1 wedstrijd en pakte de zilveren medaille. Sofie moest enkel haar meerdere erkennen in de top 2 en pakte zo verdiend de bronzen medaille.

Eindstand

Vooraf kondigde zich opnieuw een strijd aan tussen Antwerpen, Limburg-Kempen en West-Vlaanderen en zo geschiedde het ook. Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant en Brussel streden voor de vierde plaats. Laatstgenoemde pakte met 6 punten voorsprong die plaats. De derde plaats was uiteindelijk weggelegd voor de Limburgers met 103 punten. Antwerpen moest tevreden zijn met de tweede plaats met 111 punten, terwijl de titel dit jaar werd binnengehaald door het thuisspelende West-Vlaanderen. Met 123 punten in totaal hadden zij uiteindelijk een voorsprong van 12 punten.

Antwerpen ging wel aan de haal met de fairplay-beker.

Een sportieve strijd werd afgesloten met de prijsuitreiking en om 18.30 kon iedereen huiswaarts vertrekken na een slopende tafeltennisdag.

 

INDIVIDUELE MEDAILLE-VERDELINGGOUDZILVERBRONS
ANTWERPEN143
LIMBURG-KEMPEN122
OOST-VLAANDEREN100
VLAAMS-BRABANT EN BRUSSEL102
WEST-VLAANDEREN421