Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Lentecriterium veteranen

Datum: 
zondag, 5 maart, 2023
Plaats: 
TTC Werchter - Nieuwebaan, 8 - 3118 - Werchter

Onze veteranen kwamen afgelopen zondag (5 maart) samen om voor de titels te strijden in het Lentecriterium. In het Vlaams-Brabantse Werchter waren Koen Dalemans, Freddy Noukens en Michel Mentens de grote triomfators.

54 spelers tekenden present voor dit Lentecriterium. Ze werden volgens hun klassement onderverdeeld in drie reeksen: B0-C6, D0-D6 en E0-NG. In de hoogste klassementsreeks was Michel Mentens (B6) de uitgesproken favoriet. Hij kende in een poule van vijf weinig moeite met z'n tegenstanders en plaatste zich vlot voor de finale ronde. Daarin trof hij de twee andere groepswinnaars: Kris Ost (B6) en Freddy Wegge (C2). Het was laatstgenoemde die alvast voor een grote verrassing zorgde door Kris Ost te verslaan. Michel Mentens liet geen steek vallen en behaalde zoals verwacht het goud.

Sets brengen beslissing
Er werd een open strijd verwacht in de reeks D0-D6. En zo geschiedde... Het waren wel de D0'en die met de groepswinst gingen lopen: Freddy Noukens, Patrick Vansomeren en Guy De Peuter. De finaleronde werd een dubbeltje op zijn kant. Elke finalist kon één wedstrijd winnen, dus het setgemiddelde moest over de titel beslissen. Uiteindelijk had Freddy Noukens één setje minder verloren en dat leverde hem de titel op.
En 'last but not least', de E0-NG-reeks. Ann Bergs (E4) was alvast dé verrassing van het tornooi. Ze kon haar poule zonder nederlaag afsluiten. Koen Dalemans (E0) en Bart Van Huffel (E0) plaatsten zich ook voor de eindstrijd. Geen speciale wendingen meer in de finale. Koen Dalemans kon vlot de eerste plaats pakken. Bart Van Huffel verwees Ann Bergs uiteindelijk nog naar de derde plaats.

Achteraf kon er nog lang nagepraat worden in de kantine. De aangeboden maaltijden vielen bij alle deelnemers in de smaak. Het was weer een topeditie. Op naar herfstcriterium!

Hieronder kan u de gedetailleerde uitslagen terugvinden.