Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Herfstcriterium Veteranen 2023

Datum: 
zondag, 5 november, 2023
Plaats: 
Smeelstraat 1 3910 Sint-Huibrechts Lille

Op 5 november vond het Herfstcriterium Veteranen plaats in Lipalet. Het was een geslaagde editie met 44 deelnemers.

Er werd afgelopen zondag in Lipalet gestreden voor de titel in drie reeksen: B0-C6, D0-D6 en de E0-NG-reeks.
In de E0-NG-reeks werden de spelers ingedeeld in twee poules. Twee dames bleken een maatje te sterk voor de rest in de groepsfase: Ann Bergs (E2) en Katty De Walsche (E0). Zij mochten knokken voor de titel. Het werd een zeer spannende finale, die pas werd beslist in de belle. Uiteindelijk haalde Katty het nipt met 11-8. Een mooie titel op haar palmares. De kleine finale leverde ook veel spektakel op. Daarin was Philippe Rousseau (E2) nipt sterker dan Chantal Wellens (E4).

Vincent Gheysens verzilvert goede vorm
Drie poules waren er voor de D0-D6-reeks. Vincent Gheysens (D0) was een van de topfavorieten. Hij toonde meteen zijn goede vorm door in de poulefase z'n vijf wedstrijden te winnen. Steve Bossaerts (D0) en Lambertus Verweijen (D0) bleven ook foutloos. De drie musktiers mochten in een poule uitmaken wie er met de titel vandoor ging. 3 D0'en, dat kon een spannende strijd worden. Niet helemaal, Vincent Gheysens bleef op hoog niveau acteren en kon de oppergaai meegraaien. Lambertus Verweijen (2de) en Steve Bossaerts (3de) vervolledigden het podium.

Thuisspeler Michel Mentens (B6) was de grote favoriet in de B0-C6-reeks. Tot ieders verbazing werd Mentens pas tweede in z'n poule, Robert Venqueleir (C6) snoepte hem de eerste plaats af. Knappe prestatie Robert. Iris Roosens (C4) was oppermachtig in de andere poule. In de finale stond er geen maat op Iris Roosens. Robert Venqueleir verloor met 0-3, maar kon zich toch troosten met de tweede plaats. Michel Mentens moest in de kleine finale nog knokken om het brons binnen te halen. Freddy Wegge (C2) plooide pas na vijf zware sets. Na de mooie sportieve prestaties konden de deelnemers nog genieten van een lekkere spaghetti.

Meer resultaten kan u in de bijlage terugvinden.

Op naar het Lentercriterium Veteranen volgend jaar én bedankt aan Lipalet voor de organisatie!

 


LOGO SPORT VLAANDEREN