Datum:
zondag, 24 april, 2022
Plaats:
Sporthal De Veldmuis, Felicien Cauwelstraat 39, 9500 Geraardsbergen

De Vlaamse kampioenschappen konden na twee jaar afwezigheid eindelijk nog eens georganiseerd worden. Er werd in Geraardsbergen strijd geleverd voor de titel in uiteenlopende categorieën, van +40 tot zelfs +85. Het waren de Oost-Vlamingen die deze keer met de Trofee Roger Toussein aan de haal gingen.

Voor onze veteranen was het een lange en zware coronaperiode. We waren dan ook zeer blij om ze na ongeveer twee jaar weer te verwelkomen op het Vlaams kampioenschap. Plaats van afspraak voor deze editie was het Oost-Vlaamse Geraardsbergen. Er werd nog duchtig nagekaart over de barbecue, maar wij gaan ons op het sportieve concentreren. Vergeet zeker de leuke fotoreportage niet te bekijken van fotograaf Etienne Desmet op onze Flickrpagina (zie link onderaan het artikel).

Beginnen doen we bij de jonge wolven van de +40 categorie. Bij de dames was er een mooie opkomst. Nele Van De Voorde (B2) toonde zich oppermachtig en won vlot al haar wedstrijden. De strijd voor het podium was iets spannender: Greet Geldof (Paletje) en Heidi Wouters (Stokrooie) namen plaats op de andere schavotjes van het podium. Het niveau van de competitie bij de mannen +40 was bijzonder hoog, het werd een strijd tussen B4’en. Lieven Deschamps was op de afspraak en leverde een foutloos rapport af. Merelbeke leverde de resterende ereplaatsen af: Marijn Waeyenbergh en Tim Blanckaert.

3) Tim Blanckaert (B4, Merelbeke)

Grote verrassing bij de heren +50 categorie. Daar ging de titel naar Ronny Stevens (C2, Rooigem Gent). Hij nam de maat van enkele B6’en. Een bijzonder straffe prestatie. Bij de vrouwen stond er geen maat op Marleen Van Holst (D0, Alken). Ze won simpel al haar wedstrijden.

3) Katty De Walsche (D0, Rooigem Gent)

In de 60-75 categorie bij de dames was Karine De Smedt (D0, Sint-Niklase) de sterkste. Clubgenote Magda Baetens werd tweede en zorgde zo weer voor extra Oost-Vlaamse punten. Nicole Vandenhende, eveneens Sint-Niklase, was de oudste deelneemster. Zij mocht pronken met de titel in de +75 categorie. Bij de mannen werd er in resterende categorieën hevig strijd geleverd voor het goud. Eén speler lichten we eruit: Bernard Dormal (B6). De speler van Smash Dolfijn had een begenadigde dag en zijn zeges in de twee competities (60-65 en +65) hielpen Vlaams-Brabant aan een mooie tweede plaats.

We mogen dit verslag niet afsluiten zonder onze 85-plussers te vermelden. De drie musketiers Erik De Hoog (Ouwegem), Jef Janssens (Nodo) en Robert Verhelst (Meulebeke) waren op de afspraak. Ze maakten er een leuke namiddag van. Het was uiteindelijk Erik De Hoog die het goud pakte in de categorie +85, maar het zijn eigenlijk allemaal helden. De VTTL dankt alle veteranen voor de deelname en sportiviteit op dit Vlaamse kampioenschap. Op naar een nieuwe mooie editie volgend jaar in Vlaams-Brabant!