Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Stiga masters miniemen

Datum: 
donderdag, 17 oktober, 2019
Plaats: 
Rue Lambert Marlet 13, 4670 Blegny

Tijdens het weekend van 19 en 20 oktober 2019 worden in Blegny (Luik) de Stiga Masters gespeeld.

Dat is een tornooi waarbij de top van de Euro Mini Champs wordt uitgenodigd. Dit jaar zijn het de spelers en speelsters van geboortejaar 2008 (of jonger).

Vitja Lutsenko (2008) en Lessia Lewyckyj (2009) kunnen deelnemen dankzij een wild card en zullen het dus opnemen tegen de toppers van hun leeftijdsreeks.

Dag 1

Bij de jongens zijn er 14 inschrijvingen, verdeeld over 2 poules van 7. Vitja Lutsenko kon in zijn poule winnen van Charles Janssens en behaalde de 6de plaats in zijn poule.

Bij de meisjes zijn er 12 inschrijvingen, verdeeld over 2 poules van 6. Lessia Lewyckyj wist verrassend te winnen van de Portugese Leal Julia (nummer 12 op de Euro Mini Champs) en behaalde zo de 5de plaats in de poule.

Dag 2

Op dag 2 wordt er verder gespeeld op een tabel. Vitja neemt het in de eerste ronde op tegen de Hongaar Botond Varga die 3de was geëindigd in zijn poule. Lessia zal het in de eerste ronde opnemen tegen de Duitse Theresa Faltermaier die 4de was geëindigd in haar poule.

Lessia kon op dag 2 geen match meer winnen en eindigde uiteindelijk op een 12de plaats. Desondanks mag ze tevreden terugblikken op een sterke 2-daagse. Lessia is nog een jaar jonger dan de meeste speelsters, die ook allen bij de top van Europa behoren van hun leeftijdsreeks. Ze kon geregeld haar voet zetten naast deze speelsters en wist er zelfs eentje te verslaan. 

Vitja startte de dag sterk tegen de Hongaar Varga maar kwam op het einde nipt te kort. Daarna leidde hij comfortabel tegen Noa Baekelandt maar Vitja zakte een beetje weg en liet zijn Waalse collega in de match komen. Vitja gaf een 2-0 voorsprong uit handen en leed zo een zure nederlaag. Hij herpakte zich sterk in zijn laatste match tegen Charles Janssens en kon zo de laatste plaats vermijden. Vitja heeft dit weekend zeker bewezen dat het gat met de top van Europa van zijn leeftijdsreeks niet zo groot is. Hard blijven werken en zijn kansen grijpen op de key points en dan kan hij veel spelers het vuur aan de schenen leggen.