Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Verzilvert Cedric Nuytinck zijn topvorm?

Vandaag gaat het EK tafeltennis van start in het Spaanse Alicante (18-23 september). Timo Boll, Vladimir Samsonov, Simon Gauzy, Marcos Freitas, Bernadette Szocs, Sofia Polcanova: dit zijn slechts enkele van de grote namen die present zijn op dit kampioenschap. Er zijn geen uitgesproken topfavorieten. Opent dat perspectieven voor onze spelers? “Met mijn huidige niveau kan ik zeker verrassen”, antwoordt Nuytinck, die als reekshoofd de poulefase mag overslaan.

Geschreven door Ivan Crabbe

Voor het eerst in de geschiedenis won er dit jaar een Vlaming de Ostend Masters. Die eer viel te beurt aan Cédric Nuytinck (WR 64). Hij klopte achtereenvolgens Bastian Steger (Duitsland), Omar Assar (Egypte) en Kristian Karlsson (Zweden). Stuk voor stuk doorwinterde top-50 spelers die tot de Europese top - buiten Assar dan - behoren. Maar daar stopt het niet, ook in de World Tour toernooien van Tsjechië en Bulgarije was de Oost-Vlaming ‘on fire’. Mogen we in het zonnige Spanje hopen op meer exploten? “Met mijn huidige vorm kan ik zeker verrassen”, repliceert Nuytinck. “Als de loting meevalt, kan ik ver geraken. Ik ben vrij goed voorbereid voor het hele seizoen eigenlijk, want hierna volgt een aaneenschakeling van toernooien en competitiematchen. Ik leg mezelf geen doelen op voor dit kampioenschap, want wat je vraagt krijg je niet altijd.”
In het dubbelspel zal onze Belgische kampioen niet aantreden. “Ik heb wat pech gehad. Twee spelers waarmee ik wou dubbelen zijn geblesseerd uitgevallen. Daarna heb ik ook geen moeite meer gedaan om een andere dubbelpartner te zoeken, want als ik deelneem wil ik gaan voor iets moois en dat leek me nu niet meer mogelijk. Ik zal nu extra focussen op het enkelspel en het dubbel gemengd met Lisa Lung.”
Naast Cédric Nuytinck komen van Belgische zijde ook nog Robin Devos, Martin Allegro en Florent Lambiet in actie bij de mannen. Zij starten hun toernooi vandaag in de kwalificaties.

Poules overleven
Bij de vrouwen verschijnt het trio Margo Degraef, Lisa Lung en Nathalie Marchetti aan de tafel. Coach Nina Kolarova geeft toelichting over de ambities. “In de eerste plaats hopen de meisjes de poulefase te overleven, daarna kunnen de ambities nog bijgesteld worden. Lisa heeft voor de seizoensstart vier weken in China getraind. Margo heeft ook enkele stages in het buitenland afgewerkt. Ik ben er zeker van dat ze klaar zijn voor het kampioenschap.”
 

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar