Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Slovenen opnieuw te sterk

Slovenië was opnieuw de boeman voor de Belgische mannen. De rechtstreekse kwalificatie voor het EK 2019 behoort desalniettemin na de 3-0-zege tegen Roemenië nog altijd tot de mogelijkheden. Lisa Lung en co. waren gisteren wel succesvol. Bosnië werd in eigen huis met 0-3-cijfers weggeblazen. Op naar de groepswinst…

Geschreven door Ivan Crabbe

De Belgische mannen hadden vertrouwen getankt na de 3-0-overwinning tegen Roemenië enkele maanden geleden. In Tenneville werd gisteren de degens gekruist met zwart beest Slovenië. Net als in de heenwedstrijd, die met 3-0 verloren ging, moesten de Belgen de wet van de sterkste ondergaan. Darko Jorgic opende met een autoritaire zege tegen Robin Devos. De ervaren Bojan Tokic keek daarna Cédric Nuytinck in de ogen. Onze Belgische kampioen liet zich niet van de wijs brengen en kon met de steun van het publiek de ploeg zijn eerste punt bezorgen. Florent Lambiet startte sterk tegen Deni Kozul met setwinst in de eerste set, maar zakte daarna weg en verloor de drie opeenvolgende sets. Devos vocht als een leeuw tegen Tokic. Hij kwam 2-0 in sets achter, maar kon nog een vijfde set uit de brand slepen. Deze ging jammer genoeg verloren. Opnieuw een nederlaag, maar de Belgen kunnen op 4 december met vertrouwen afzakken naar Roemenië. Een goede uitslag daar kan hen - als de uitslag bij Slovenië - Roemenië meevalt - een kwalificatie bezorgen voor het EK 2019 in Frankrijk.

Bosnië opnieuw maatje te klein

Margo Degraef, Nathalie Marchetti en Lisa Lung trokken met vertrouwen naar Sarajevo (Bosnië), de heenmatch werd met 3-0 gewonnen. Het werd opnieuw een demonstratie van onze meisjes en in mum van tijd was de 0-3-zege een feit. Groepswinst is mogelijk, maar dan zal Slovakije op 20 november met 3-0 moeten worden opzijgezet.

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar