Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Op naar nieuw eremetaal?

De Belgium Open (ITTF Challenger Series) staat weer voor de deur! Van 23 tot en met 27 oktober kruisen onze Belgische toppers in De Haan weer de degens met het kruim van de internationale tafeltenniswereld. Azië domineerde de succesvolle editie in 2017 (305 inschrijvingen!). Robin Devos en Cedric Nuytinck deden het schitterend en mochten in het dubbelspel de zilveren plak mee naar huis nemen. Zit er dit jaar weer een stunt in?

Geschreven door Ivan Crabbe

Sporthal Haneveld in De Haan is volgende maand het decor voor de vijftiende editie van de Belgium Open, een internationaal toernooi van de derde categorie. Grote namen als Dimitrij Ovtcharov, Vladimir Samsonov en Feng Tianwei passeerden al eens de revue. Zoals elk jaar tekenen de Belgische toppers massaal present. Van Cedric Nuytinck, in de zomer nog winnaar van de Indische league met de Dabang Smashers, wordt het meeste verwacht. In het enkelspel haalde hij twee jaar geleden nog de finale. De Oost-Vlaming is eindelijk verlost van een hardnekkige knieblessure en zal zich willen tonen aan het thuispubliek, maar eerst mag hij warmdraaien op het Europees kampioenschap in het Spaanse Alicante (18-23 september). Zijn ‘brother in arms’ Robin Devos tekent eveneens present in De Haan. Vorig jaar behaalde hij zilver in het dubbelspel samen met Cedric Nuytinck. Al jaren behoren de twee linkshandige spelers tot de wereldtop in het dubbelspel, met onder meer een deelname aan de World Tour Grand Finals in 2017. Of ze ook dit jaar samen gaan dubbelen blijft nog een vraagteken. Wij hopen alvast op nieuwe successen in het dubbelspel. Robin’s broer Laurens is ook een van de blikvangers bij de mannen. Bij de paralympische atleten is de Antwerpenaar nummer één van de wereld in de klasse 9. De paralympische titel en de Europese titel (2015, 2017) staan al op zijn palmares. Devos hoopt daar in Lasko (Slovenië) de wereldtitel aan toe te voegen. Het WK eindigt op 21 oktober, zien we een wereldkampioen in actie aan de kust?

Jong geweld

Lisa Lung liet dit jaar bij de U21 op internationaal vlak al enkele mooie prestaties noteren. Bij de seniores staat ze op de 170ste plaats. De Belgische nummer één is momenteel Nathalie Marchetti (146ste op wereldranglijst), ook zij tekent present op de Belgium Open. Het doel van het toernooi is eveneens jong Belgisch talent te laten proeven van het hoogste internationale toneel. Onthoudt u deze namen maar: Olav Kosolosky, Nicolas Degros, Louis Laffineur en Natacha Koszulap.
De Belgium Open vindt plaats in het Sport- en Recreatiecentrum Haneveld (Nieuwe steenweg 74 - 8420 De Haan). Er worden medailles uitgedeeld in zes competities: mannen- en vrouwen enkelspel, mannen- en vrouwen dubbelspel en U21 (mannen en vrouwen). Van 23 tot 24 oktober wordt er gestreden in de kwalificatietabel. De hoofdtabel gaat van start op 25 oktober. Op vrijdag krijgen we de finales in de U21 competitie. De apotheose is voor zaterdag, dan volgen de finales in het enkel- en dubbelspel. Van dinsdag tot donderdag is de toegang gratis. Vrijdag en zaterdag is de inkomprijs 5 euro. Hopelijk tot dan!