Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Lisa Lung moet nog stappen zetten

Het WK in Düsseldorf zit erop voor Lisa Lung. Het jonge talent van P.W. Diest liet staaltjes van haar kunnen zien, maar kwam nog tekort om ver door te stoten. In het gemengd dubbel leverde ze zonder twijfel de beste prestatie af. Haar beste jaren moeten nog komen. VTTL technisch directeur Topsport Marc Closset verwacht alvast nog veel van Lung in de toekomst.

Geschreven door Ivan Crabbe

Lisa Lung (17) heeft de laatste maanden veel toernooien gespeeld om het WK optimaal voor te bereiden. In Spa op de Belgium Junior & Cadet Open pakte de speelster van P.W. Diest goud in het enkelspel en ook in Tunesië en Slovenië liet ze mooie resultaten optekenen. Met maar liefst zestig plaatsen winst op de wereldranglijst kon Lung afreizen naar Duitsland. “Die resultaten waren een boost voor het vertrouwen”, vertelt Marc Closset. “De combinatie met schoolwerk en examens was moeilijk. We zijn naar Düsseldorf afgezakt met een gezonde ambitie. Er was een mooie verrassing in het dubbelspel met Margo Degraef, met de winst tegen een sterk Nederlands duo. Met Cédric Nuytinck leverde ze ook een schitterende wedstrijd af in het dubbel gemengd tegen de Duitse toppers Duda Benedikt en Sabine Winter. Dat we toen in het hol van de leeuw konden winnen tegen de Duitsers deed deugd. Er zit zeker muziek in dit duo, zeker als we weten dat dubbel gemengd binnenkort misschien aan het olympisch programma zal worden toegevoegd. In de volgende ronde was het wel voorbij tegen de ervaren Zweden Matthias Karlsson en Matilda Ekholm. Spijtig genoeg was die wedstrijd al s’avonds en dat was emotioneel toch moeilijk. In het enkelspel een dag later tegen voormalig Europees kampioene Elizabeta Samara was er snel een 0-3-achterstand in sets. Na de time-out in set vier heb ik gezegd dat ze wat losser moest spelen en dat pakte goed uit. Er was setwinst en ook in de volgende set lagen er mogelijkheden, maar jammer genoeg was het net niet en het al was over en out in de eerste ronde.”

Wereldtop bij juniores
Lung is wereldtop (nummer 2 van de wereld red.) bij de meisjes juniores. Ze speelt nu haar laatste seizoen in die leeftijdscategorie. “We gaan nog voor medailles op het WK en EK later dit jaar. Het grote doel is om nog ongeveer honderd plaatsen te stijgen op de wereldranglijst, dat is beslist in overleg met het BOIC en Sport Vlaanderen”, besluit Closset.