Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Lisa Lung en Margo Degraef veroveren brons

Afgelopen week vond het EK -21 (7-10 maart) plaats in Gondomar (Portugal). De Belgische delegatie liet zich opmerken met enkele mooie prestaties. Eremetaal was enkel weggelegd voor Lisa Lung en Margo Degraef. Zij behaalden brons in het dubbelspel.

Geschreven door Ivan Crabbe

Laurens Devos (18) liet zich meteen gelden in Portugal. Hij verloor in de kwalificatiefase enkel van de Rus Vladimir Sidorenko. Thibaut Darcis en Florian Cnudde konden ook doorstoten naar de 1/8ste finale. Devos kruiste de degens met de Roemeen Cristian Pletea. Een zware klant, er volgde een 4-0-nederlaag. De Antwerpenaar mag desondanks tevreden terugblikken op zijn toernooi. Darcis kon de latere winnaar Ioannis Sgouropoulos uit Griekenland eveneens weinig in de weg leggen. Cnudde won de eerste set tegen de Roemeen Rares Sipos, maar kwam daarna niet meer in stuk voor. Drie heren in de 1/8ste finale, een knap resultaat. Cnudde en Darcis verloren hun eerste wedstrijd in dubbelspel. Laurens Devos kwam met de Italiaan Matteo Mutti een ronde eerder al in actie. Er was winst tegen de Portugezen Da Silva en Gomes, maar een ronde later zat ook hun toernooi erop. Wat konden de vrouwen?

Opnieuw eremetaal
Margo Degraef (20) knokte zich naar de tweede kwalificatiefase. In een groep van vier speelsters moest ze bij de eerste twee eindigen om door te stoten naar de 1/8ste finales. De Belgische kampioene vocht voor wat ze waard was. Er waren winstkansen in twee wedstrijden, maar die werden jammer genoeg niet verzilverd. Lisa Lung was onze andere Belgische deelneemster in het enkelspel. Ze mocht de eerste kwalificatiefase overslaan en verloor daarna enkel van de latere kampioene Adina Diaconu (Roemenië). Met een tweede plaats mocht onze VTTL-speelster naar de 1/8ste finale. Daarin werd de Duitse Sophia Klee vlot met 4-1 verslagen. De Russin Maria Malanina was van een ander kaliber in de kwartfinale. Lung kon weinig brokken maken en ging met 4-0 onderuit. Vorig jaar behaalden Margo Degraef en Lisa Lung zilver in het dubbelspel. Tijd voor een nieuwe triomf in Portugal?
Onze meisjes begonnen aan hun dubbelavontuur in de tweede ronde. Het Duitse duo Bondareva-Klee werd vlot opzijgezet. De Françaises Migot en Guisnel boden veel meer weerwerk. Lisa en Margo knokten zich na vijf sets naar de winst. In de halve finale stonden ze tegenover de Poolse zusjes Wegrzyn. Na nipt verlies in de twee eerste sets werd het bijzonder moeilijk. Onze meisjes vochten terug, maar moesten na vier sets toch het hoofd buigen. “Jammer van het verlies in de halve finale”, aldus Degraef. “We mogen wel tevreden zijn met brons. Vorig jaar hebben we zilver behaald, maar we wisten dat het nu moeilijker ging zijn. Ons parcours tot in de halve finale was zwaarder dan vorig jaar, vooral de wedstrijd in de kwartfinale was stevig. Ik denk wel dat we vertrouwen mogen hebben in ons samenspel. Hopelijk kunnen we bij de seniores nu ook eens schitteren. Over mijn prestaties in het enkelspel was ik eveneens tevreden. Van de vier wedstrijden die ik verloor, stonden drie speelsters in de kwartfinale.”
Voor Degraef gaat de riem er nu even af. Het wereldkampioenschap in Boedapest (21-28 april) is haar volgende toernooi. “Het is een drukke periode geweest. Ik ga me nu volledig focussen op het WK.”