Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Laurens en Carlo reizen wereld rond voor kwalificatie

Carlo Agnello en Laurens Devos maken vanaf vrijdag een reis rond de wereld. Op de Cook Eilanden, een eilandengroep in de Stille Oceaan, moet Laurens namelijk een van de laatste twee beschikbare plaatsen grijpen voor de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires (6-18 oktober). Een zware uitdaging die beide heren tot een goed einde hopen te brengen. “We gaan niet veel kunnen genieten, het sportieve aspect primeert”, zei coach Carlo Agnello voor de afreis.

Geschreven door Ivan Crabbe

Als we Brussel - Rarotonga (de plaats waar het kwalificatietoernooi plaatsvindt) ingeven op Google Maps dan komen we uit op 16.466 kilometer. Een hele expeditie. “Inderdaad”, beaamt Agnello. “Ik ken niemand die al zo ver gereisd is. We gaan bijna de hele wereld doorkruisen, want voor de terugreis nemen we een andere route. In totaal gaan we veertig uur onderweg zijn tijdens de heenreis. Op 3 juni zijn we in Nieuw-Zeeland en van daaruit nemen we nog een vliegtuig naar de Cook Islands. Om wat te acclimatiseren zal Laurens eerst in actie komen op de Junior en Cadet Open in Rarotonga (het toernooi start op 4 juni red.).”

Wereldtoppers al geplaatst
Toppers als Wang Chuqin (China), Tomokazu Harimoto (Japan) en Truls Moregard (Zweden) zijn al gekwalificeerd voor Buenos Aires (Argentinië). Devos heeft momenteel enkel het kwalificatietoernooi gespeeld in Tunesië en kwam daarin net tekort. Hij gaat nu ‘all-in’ op het laatste kwalificatietoernooi in Rarotonga (8-9 juni). “We hebben ervoor geopteerd om ons te richten op het toernooi van de Cook Islands”, aldus Agnello. “Onze verwachting was dat er door de grote afstand ook veel minder sterke spelers aanwezig gingen zijn, maar dat valt eigenlijk een beetje tegen. Er zijn een zestal spelers die van hetzelfde niveau zijn dan Laurens. Het wordt moeilijk, maar zeker niet onmogelijk. We maken deze trip ook omdat we kwalificatie voor de Jeugd Olympische Spelen heel belangrijk vinden. Jammer genoeg gaan we weinig tijd hebben om de genieten van de paradijselijke omgeving, want op 10 juni vertrekken we al terug naar België.”

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar