Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Engeland houdt België uit de 1/8ste finale

De poulefase op het WK teams in Halmstad (Zweden) zit erop. Nuytinck en co. behaalden een vierde plaats in de ‘Championship division’. Dit opent perspectieven voor de toekomst. Voor de vrouwen verliep de groepsfase minder succesvol, een vijfde plaats was het eindverdict.

Geschreven door Ivan Crabbe

Het Belgische vijftal - met Jean-Michel Saive als supersub - bij de mannen begon zondag aan het wereldkampioenschap tegen groepsfavoriet Japan. Een logische 0-3-nederlaag was het resultaat. Enkel Robin Devos kon een set winnen tegen Harimoto en co. Maandag was het op papier veel zwakkere Singapore aan de beurt. Nuytinck speelde meteen jong talent Ethan Poh naar huis. De ervaren Gao Ning kon het de Belgen zeker wel moeilijk maken. Lambiet moest wel maar net het onderspit delven tegen deze gewezen toptienspeler. Nieuw jong geweld in de persoon van Kun Ting Beh keek Robin Devos in de ogen. De Antwerpenaar was niet onder de indruk en stoomde naar een 3-0-overwinning. Opnieuw bracht Gao Ning de spanning terug, Nuytinck was het slachtoffer van dienst. Lambiet haalde de overwinning binnen na een zege tegen Ethan Poh. De eerste groepszege was een feit. Even later was er de clash met Chinees Taipei. De Belgen vochten voor wat ze waard waren, maar konden een 0-3-nederlaag niet afwenden. Wit-Rusland heeft de legendarische Vladimir Samsonov (22 WK-deelnames) in zijn rangen. Hij won vlot zijn twee wedstrijden tegen de Belgen. Nuytinck en Lambiet deden hun job tegen Platonov. De wedstrijd van Robin Devos tegen Aliaksandr Khanin bleek uiteindelijk cruciaal voor de 3-2-zege. Robin nam daarin een zeer sterke start, maar zag de Wit-Rus tot 2-2 in sets terugkomen. Mentaal moeilijk, maar de oudste van de broers Devos haalde het na een thriller met 11-8. WK-overwinning nummer twee was een feit.

Duel met Engeland
Vanmorgen streed België voor de kwalificatie (1/8ste finales) tegen Engeland, de verrassend ongeslagen leider van de groep. Liam Pitchford verkeert in de vorm van zijn leven. Lambiet kreeg slaag en leed een logische 0-3-nederlaag. Paul Drinkhall staat ook al jaren in de wereldtop. Nuytinck kon hem in de tweede wedstrijd toch pijn doen. De Oost-Vlaming won nipt de eerste set en stoomde dan door naar matchwinst. Stress bij Engeland? Walker moest de wei in tegen Devos. Het werd een boeiend duel met kansen aan beide zijden. Uiteindelijk was Walker toch iets minder zenuwachtig en hij kon het met 3-1 halen. Met nog Pitchford aan zet leek de kloof gemaakt voor de Engelsen. Onze vrees was terecht: in het duel der Hennebont-ploegmaats haalde Pitchford het met 3-0 van Nuytinck. Een vierde plaats is een meer dan degelijk resultaat voor onze jongens. Ze strijden nu nog voor plaats 13-24.
“We hebben in de groepsfase op een degelijk niveau gespeeld”, aldus Nuytinck. “Jammer genoeg hebben we niet kunnen stunten, maar het was zeker niet slecht. Collectief hebben we wel een goede prestatie neergezet. Dat belooft voor de toekomst. Een vierde plaats bij ons debuut in eerste divisie is zeker goed. De match tegen Pitchford was speciaal. Ik ken hem heel goed. Het was 3-0 voor hem, maar er lagen toch kansen. Liam speelt nu met zo veel vertrouwen en dan is hij heel moeilijk af te stoppen. De eerste veertien ploegen blijven in eerste divisie. We zullen dus nu finale moeten halen om het behoud te realiseren. Dat wordt een zware taak, maar als we onze kansen benutten is het zeker mogelijk.”

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar