Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Cedric Nuytinck strijdend ten onder

Cedric Nuytinck (24) heeft zich niet kunnen kwalificeren voor de 1/8ste finale op de World Cup in Luik (20-22 oktober). De VTTL-speler toonde bij momenten z’n klasse, maar kwam net tekort om Omar Assar (WR 21) en Alexander Shibaev
(WR 41) te verrassen. Desondanks blikt Nuytinck tevreden terug, een nieuwe mooie ervaring in z’n nog jonge carrière.

Geschreven door Ivan Crabbe

Donderdagmiddag werd Nuytinck, die zelf de trekking deed, ingedeeld in een groep met Omar Assar (Egypte) en Alexander Shibaev (Rusland). Een ‘lucky’ loting? Nuytinck zag alvast kansen om door te stoten. De Oost-Vlaming begon er vrijdag aan tegen Omar Assar. Het spel was gelijkopgaand, maar Nuytinck kon toch nipt 2-0 in sets voorkomen. De Egyptenaar zag al een Belgium Open scenario opduiken, toen (in 2016) verloor hij met 4-0 van onze landgenoot. Assar bleef evenwel aanklampen en nam bij een 3-1-stand voor Nuytinck het heft in handen. De foutjes stapelden zich op bij de VTTL-speler en de wedstrijd ging naar de belle. Met de steun van het publiek bleef Nuytinck vechten, maar hij kwam net dat tikkeltje tekort om Assar te verslaan. Een zege tegen Shibaev, die later Assar klopte met 4-3, was nu noodzakelijk om door te stoten. De Rus toonde meteen z’n krachtige slagen en liet Nuytinck niet in de wedstrijd komen. In set drie kwam er een mogelijkheid om de match te doen kantelen, maar Shibaev kon met enige moeite uitmaken (12-10). In set vier was er geen houden meer aan, Nuytinck mocht met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten. Voor al z’n vechtlust kreeg hij nog een open doekje van het publiek. Op de website van de ITTF (www.ittf.com) deed Nuytinck z’n relaas van een fascinerende dag: “Ik heb tegen twee wereldtoppers gespeeld en heb toch wat foutjes gemaakt. Die worden op dit niveau afgestraft. Desondanks ben ik wel tevreden over mijn spelniveau. In de eerste wedstrijd tegen Assar lagen er winstkansen, Shibaev was een taaiere klant. Ik was blij met de steun van het publiek. Het was een fantastische ervaring en ik hoop in toekomst nog op deze grote toernooien te kunnen aantreden. Het was een eer om te mogen deelnemen. Ik heb uit dit toernooi veel geleerd en kijk ernaar uit om nog eens in actie te komen op de World Cup.”

Belgium Open

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Nuytinck. Momenteel staat de speler van Hennebont op de 71ste plaats van de wereldranking, maar er is duidelijk nog veel progressie mogelijk. Binnen ongeveer twee weken komt hij in actie op de Belgium Open in De Haan (31 oktober - 4 november). Vorig jaar haalde de Lovendegemnaar daar de finale in het enkelspel. Benieuwd naar de prestaties van Nuytinck en co.? Kom eens een kijkje nemen in Sporthal Haneveld.