Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Cedric Nuytinck is kampioen van India

Cedric Nuytinck heeft met zijn club Dabang Smashers de Ultimate Table Tennis League in India gewonnen. In de finale werd uittredend kampioen Falcons TTC met 11-7 verslagen. Dit is veruit een van de mooiste titels uit de carrière van de Oost-Vlaming. “Het was een onvergetelijke ervaring. Ik weet niet of ik dit ooit nog ga meemaken”, reageerde Nuytinck, die vandaag op vakantie vertrekt.

Geschreven door Ivan Crabbe

De UTT in India was dit jaar toe aan zijn tweede editie. Naast Indische toppers nemen enkel spelers uit de top-50 deel aan deze competitie, die telkens wordt gespeeld met matchen van drie sets. Cedric Nuytinck was de eerste Belg die mocht deelnemen aan dit prestigieuze event. Hij werd ingedeeld bij de Dabang Smashers, de runner-up van vorig seizoen. In de eerste matchen werden meteen klinkende zeges geboekt. Nuytinck droeg zijn steentje bij en versloeg wereldtoppers als Aruna Quadri (WR 20) en Kou Lei (WR 24). De halve finale tegen Maharashtra United werd een ware thriller. Nuytinck deed het opnieuw uitstekend en won tegen zijn ex-ploegmaat Joao Monteiro. Uiteindelijk werd het 11-10 voor de Smashers. In de finale nam de ploeg van ‘The Beast of Belgium’ (de bijnaam van Cédric in India) meteen een voorsprong tegen uittredend kampioen Falcons TTC. Onze Belgische nummer één moest zich meten met ploegmaat Liam Pitchford, de MVP van vorig seizoen. Een zware dobber, maar Nuytinck speelde sterk en moest maar nipt met 2-1 de duimen leggen tegen deze Engelse topper. De rest van de ploeg maakte de klus af en Dabang Smashers mocht voor de eerste keer vieren in de Indische competitie. “Het was een onvergetelijke ervaring”, aldus Nuytinck.
“De titel winnen was een ongelooflijk gevoel. Ik weet niet of ik zoiets nog ga meemaken. Er hebben miljoenen kijkers naar dit event gekeken. Tafeltennis zit daar in de lift. Misschien ben ik nu in India zelfs bekender dan in België.”
Was deze triomftocht nu verwacht? Nuytinck zag toch een groot potentieel bij de Smashers. “Met Sathiyan Gnanasekaran en Manika Batra hadden we op papier de sterkste Indische spelers. Dit aangevuld met Sakura Mori (Japan) en Adriana Diaz (Puerto Rico) maakte van onze ploeg een sterk geheel. Er waren dus wel verwachtingen, maar de titel is er pas gekomen na collectief sterke prestaties.”

Pijnvrij spelen
Voor het eerst in maanden kon onze Belgische nummer één eindelijk eens pijnvrij spelen en dat legde hem geen windeieren. “Ik heb goede matchen gespeeld. Het spelsysteem was ook anders, maar ik heb me daar op voorbereid met mijn mental coach Rudy Heylen. Verschillende maanden heb ik gesukkeld met een knieblessure. Voor het eerst sinds januari kon ik nog eens pijnvrij spelen. Nu moet ik bevestigen op de World Tour. Eerst ga ik genieten van een welverdiende vakantie. Het is een slopend seizoen geweest. Mijn eerstvolgende toernooien zijn in Zuid-Korea en Australië. Ik wil hard werken om weer wat te stijgen op de ranking”, besluit Nuytinck, die momenteel op de 55ste plaats staat.
 

 

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar